USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/16352
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorUncu, Livia
dc.contributor.authorPotlog, Mariana
dc.contributor.authorDonici, Elena
dc.contributor.authorPodgornîi, Ana
dc.contributor.authorValica, Vladimir
dc.date.accessioned2021-03-26T08:49:08Z
dc.date.available2021-03-26T08:49:08Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationUNCU, Livia, POTLOG, Mariana, DONICI, Elena, et al. Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 59-61. ISSN 1812-5077.en_US
dc.identifier.issn1812-5077
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16352
dc.descriptionCentrul Științific al Medicamentului, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Catedra Chimie farmaceutică și toxicologică, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldovaen_US
dc.description.abstractRezumat. Uleiurile extrase din plante sunt utilizate pe larg in domeniul alimentar, dar si in alte domenii precum cosmetica și industria farmaceutică. Acestea prezintă o deosebită valoare datorita numerosilor principii activi benefici care intră în componența lor. În acest studiu s-a analizat din punct de vedere cantitativ conținutul de vitamine E și A, precum și a β-carotenului în patru uleiuri vegetale: ulei de măsline, ulei de cătină, ulei de germeni de grîu și ulei de semințe de struguri prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. Conţinutul cel mai mare de vitaminele E și A a fost găsit în uleiul de germeni de grîu, iar de β-caroten în uleiul de măsline.en_US
dc.description.abstractAbstract. In this study it was analyzed quantitatively the content of vitamins E and A, as well as β-carotene from four vegetable oils: olive oil, seabuckthorn oil, wheat germ oil and grape seed oil by UV-VIS spectrophotometric method. The highest content of vitamins E and A was found in the wheat germ oil, and the highest content of β-carotene in the olive oil.en_US
dc.language.isoroen_US
dc.publisherAsociația Farmaciștilor din Republica Moldovaen_US
dc.relation.ispartofRevista Farmaceutică a Moldoveien_US
dc.subjectvitamin Een_US
dc.subjectvitamin Aen_US
dc.subjectβ-caroteneen_US
dc.subjectUV-VIS spectrophotometryen_US
dc.titleAnaliza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VISen_US
dc.title.alternativeQuantitative analysis of vitamins E, A and β-carotene from vegetable oils by UV-VIS spectrophotometric methoden_US
dc.typeOtheren_US
Appears in Collections:Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ANALIZA_CANTITATIVA_A_VITAMINELOR_E_A_SI_B_CAROTENULUI.pdf424.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback