USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/6311
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorTcaci, Eudochia
dc.date.accessioned2019-06-26T15:10:45Z-
dc.date.available2019-06-26T15:10:45Z-
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationTCACI, Eudochia. Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. Perspective și oportunităţi. In: Anale Științifice ale IP USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 14-a. Chișinău: CEP Medicina, 2013, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică şi management, pp. 264-267.en_US
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/6311-
dc.descriptionȘcoala de Management în Sănătate Publică, USMF „Nicolae Testemiţanu”en_US
dc.description.abstractThe ensuring of the appropriate safety level of foodstuffs depends, to a greater extent, on the level of specific hygiene knowledge of the employees. The training of the employees involved in the food trade is provided by the Centers of Public Health. The assessment of the level of hygienic knowledge, specific to this profession have shown high percentage, being in the range of 57,2 to 57,5, before and after the training respectively. It has been demonstrated a low level of knowledge of the health risks of the studied group. In the outlook the training programs could be expanded by including measures of health education and promotion of healthy lifestyles. Asigurarea nivelului adecvat de siguranță a produselor alimentare depind în mare măsură de nivelul de cunoștințe igienice specifice al angajaților. Instruirea angajaților din ramura comerțului cu produse alimentare este asigurată de către Centrele de Sănătate Publică. Evaluarea nivelului de cunoștințe igienice specifice profesiei a demonstrat ponderea înaltă a persoanelor cu cunoștințe suficiente constituind 57,2 și 57,5% până la instruirea igienică și după instruirea igienică corespunzător. S-a demonstrat un nivel insuficient de cunoștințe în domeniului riscurilor pentru sănătate la grupul studiat. În perspectivă, programele de instruire igienică ar putea fi extinse prin includerea măsurilor de educație pentru sănătate și promovarea modului sănătos de viață.en_US
dc.language.isoroen_US
dc.publisherCEP "Medicina"en_US
dc.subject.meshFood Services - standardsen_US
dc.subject.meshFoodborne Diseases - prevention and controlen_US
dc.subject.meshHygiene - educationen_US
dc.subject.meshFood Contamination - prevention and controlen_US
dc.titleInstruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. Perspective și oportunităţien_US
dc.title.alternativeThe hygienic training of employees involved in the food trade. perspectives and opportunitiesen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Medicină socială și management

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
INSTRUIREA_IGIENICA_A_ANGJATILOR_DIN_RAMURA_COMERTULUI_CU.pdf440.34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback