DC Field | Value | Language |
dc.date.accessioned | 2021-03-25T13:14:23Z | |
dc.date.available | 2021-03-25T13:14:23Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | DONICI, Elena, UNCU, Andrei, VALICA, Vladimir, et al. Cafeaua Arabica vs cafeaua Robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor active. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 38-41. ISSN 1812-5077. | en_US |
dc.identifier.issn | 1812-5077 | |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16329 | |
dc.description | Centrul Științific al Medicamentului, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova,
Catedra Chimie farmaceutică și toxicologică, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București, România | en_US |
dc.description.abstract | Rezumat. Boabele de cafea Arabica sunt mult mai scumpe și valoroase în comparație cu cele Robusta, fapt care ar putea duce la falsificare
prin înlocuirea sau amestecarea cu cafeaua Robusta pentru a obține un avantaj economic. S-a efectuat un review al literaturii
referitor la posibilitatea de a diferenția cafeaua Arabica de Robusta prin compoziția chimică. S-a făcut concluzia că sunt insuficiente date
în literatură și sunt necesare mai multe cercetări la acest subiect. | en_US |
dc.description.abstract | Abstract. Arabica beans are more expensive and valuable compared to the Robusta, that could lead to falsification by replacing or
mixing Arabica coffee with Robusta to obtain an economic advantage. It was reviewed the posibility of how to differentiate the Arabica
coffee from Robusta by their chemical composition. It has been concluded that there are insufficient data in the literature and it is
needed more researches on this topic. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova | en_US |
dc.relation.ispartof | Revista Farmaceutică a Moldovei | en_US |
dc.subject | arabica | en_US |
dc.subject | robusta | en_US |
dc.subject | review | en_US |
dc.title | Cafeaua Arabica vs cafeaua Robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor activi | en_US |
dc.title.alternative | Arabica coffee vs Robusta coffee. Aspects of quality and composition of active principles | en_US |
dc.type | Other | en_US |
Appears in Collections: | Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
|