USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/16329
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.date.accessioned2021-03-25T13:14:23Z
dc.date.available2021-03-25T13:14:23Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationDONICI, Elena, UNCU, Andrei, VALICA, Vladimir, et al. Cafeaua Arabica vs cafeaua Robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor active. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 38-41. ISSN 1812-5077.en_US
dc.identifier.issn1812-5077
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16329
dc.descriptionCentrul Științific al Medicamentului, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Catedra Chimie farmaceutică și toxicologică, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București, Româniaen_US
dc.description.abstractRezumat. Boabele de cafea Arabica sunt mult mai scumpe și valoroase în comparație cu cele Robusta, fapt care ar putea duce la falsificare prin înlocuirea sau amestecarea cu cafeaua Robusta pentru a obține un avantaj economic. S-a efectuat un review al literaturii referitor la posibilitatea de a diferenția cafeaua Arabica de Robusta prin compoziția chimică. S-a făcut concluzia că sunt insuficiente date în literatură și sunt necesare mai multe cercetări la acest subiect.en_US
dc.description.abstractAbstract. Arabica beans are more expensive and valuable compared to the Robusta, that could lead to falsification by replacing or mixing Arabica coffee with Robusta to obtain an economic advantage. It was reviewed the posibility of how to differentiate the Arabica coffee from Robusta by their chemical composition. It has been concluded that there are insufficient data in the literature and it is needed more researches on this topic.en_US
dc.language.isoroen_US
dc.publisherAsociația Farmaciștilor din Republica Moldovaen_US
dc.relation.ispartofRevista Farmaceutică a Moldoveien_US
dc.subjectarabicaen_US
dc.subjectrobustaen_US
dc.subjectreviewen_US
dc.titleCafeaua Arabica vs cafeaua Robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor activien_US
dc.title.alternativeArabica coffee vs Robusta coffee. Aspects of quality and composition of active principlesen_US
dc.typeOtheren_US
Appears in Collections:Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
CAFEAUA_ARABICA_VS_CAFEAUA_ROBUSTA.pdf395.77 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback