DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Uncu, Livia | - |
dc.contributor.author | Valica, Vladimir | - |
dc.contributor.author | Suvorchina, Olga | - |
dc.contributor.author | Vislouh, Oxana | - |
dc.contributor.author | Mazur, Ecaterina | - |
dc.contributor.author | Roman, Zinaida | - |
dc.date.accessioned | 2021-04-04T13:51:23Z | - |
dc.date.available | 2021-04-04T13:51:23Z | - |
dc.date.issued | 2015 | - |
dc.identifier.citation | UNCU, Livia, VALICA, Vladimir, SUVORCHINA, Olga et al. Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2015, nr. 1-2, pp. 24-27. ISSN 1812-5077. | en_US |
dc.identifier.issn | 1812-5077 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16534 | - |
dc.description | Catedra Chimie Farmaceutică şi Toxicologică, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Centrul Ştiințific al Medicamentului, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova | en_US |
dc.description.abstract | Rezumat.
Interesul crescut pentru izoflavonoide datorită beneficiilor asupra sănătăţii umane îşi are originea încă de la începutul descoperirii lor.
O serie de studii in vitro au demonstrat inhibarea carcinogenezei de către flavonoide, existând unele dovezi esenţiale că acest lucru se
produce şi in vivo. Cele mai studiate izoflavonoide din acest punct de vedere au fost genisteina şi daidzeina. În prezentul studiu a fost
determinat conținutul de izoflavone în semințe de soia, dar și într-un șir de suplimente nutritive, fiind dezvoltată și perfectată o tehnică
instrumentală simplă (spectrofotometrie în UV-VIS) după extragerea acestora cu metanol 70%. Tehnica utilizată pentru determinare s-a
dovedit a fi exactă, sensibilă și reproductivă, limita de detecție a fost de 0, 64 μg/ml. | en_US |
dc.description.abstract | Abstract.
Increasing interest to izoflavones is due to the benefits to human health since its discovery. A number of studies in vitro has demonstrated the inhibition of carcinogenesis by izoflavones, which manifest the same action in vivo. Genistein and daidzein are the well -studied
izoflavones from this point of view. In this study it was determined the content of isoflavones in soybean, but also in a few nutritional
supplements. The simple instrumental technique (spectrophotometric UV-VIS) for determination of isoflavones after their extraction
with methanol 70% have been developed and perfected. The technique used for the determination have been shown to be accurate,
reproductive and sensitive, the detection limit was 0, 64 mg/ml. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova | en_US |
dc.relation.ispartof | Revista Farmaceutică a Moldovei | en_US |
dc.subject | izoflavones | en_US |
dc.subject | spectrophotometric method | en_US |
dc.subject | food supplements | en_US |
dc.title | Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică UV-VIS | en_US |
dc.title.alternative | Quantitative determination of isoflavones in various products and food supplements using uv-vis spectrophotometric methods | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-2, 2015
|