USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/16620
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorSoroca, Irina-
dc.date.accessioned2021-04-09T13:11:57Z-
dc.date.available2021-04-09T13:11:57Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationSOROCA, Irina. Compuşii fenolici în speciile genului Hypericum din flora Republicii Moldova = The phenolic compounds in the species of genus Hypericum from the flora of the Republic of Moldova. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2017, nr. 1-2, p. 22. ISSN 1812-5077.en_US
dc.identifier.issn1812-5077-
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16620-
dc.descriptionUniversitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldovaen_US
dc.description.abstractIntroducere. Speciile genului Hypericum, din flora spontană a Republicii Moldova se deosebesc prin conţinut de ulei volatil, derivaţii antracenului şi flavonoide [1]. Scopul lucrării. Determinarea calitativă şi cantitativă a compuşilor fenolici prin diverse metode. Material şi metode. Părţile aeriene de H. perforatum L. şi H. elegans Steph. au fost colectate din flora spontană, uscate la umbră. Extractele uscate s-au obţinut prin macerare ffacţionată. Concentrarea extractelor s-a petrecut la evaporator rotativ Laborota 4011. Pentru identificarea flavonoidelor s-a utilizat cromatografia de lichide de model Agilent Technologies 1200 series. Dozarea compuşilor fenolici s-a realizat la spectrofotometru Metertech UV/VIS SP 8001. Rezultate. Totalul de flavonoide şi totalul de polifenoli în părţile aeriene de H. perforatum L. (3.57% şi 6.65%) este mai mare comparativ cu H. elegans Steph. (3.59% şi 5.71%, respectiv). Aceeaşi tendinţă se observă în extractele uscate. în extractul obţinut din părţi aeriene de H. perforatum L. totalul de flavonoide (37.74 mg/ml) este mai mare decât în specia H. elegans Steph. (30 mg/ml). Totalul polifenolilor este aproape identic: H. perforatum L. - 23.89 mg/ml, H. elegans Steph. - 23.14 mg/ml. A fost determinat cantitativ totalul de compuşi fenolici în produsul vegetal Hyperici herba, după epuizare cu etanol 80% de 6 ori. Concluzii. S-a demonstrat necesitatea efectuării studiului chimic al speciei H. elegans Steph., pentru utilizarea părţilor aeriene în calitate de produs vegetal.en_US
dc.description.abstractIntroduction. The content o f essential oil, anthracene derivatives and flavonoids differs from a species to another in the Hypericum genus from the spontaneous flora o f the Republic of Moldova [1]. The aim of the study. The quantitative and qualitative determination o f the phenolic compounds through different methods. Material and methods. The aerial parts of H, perforatum L. and H. elegans Steph. have been collected from the spontaneous flora and shade-dried. The dry extracts have been obtained through fractional maceration and concentrated using rotative evaporator Laborota 4011. The liquid cromatography, model Agilent Technologies 1200 series, was used for the identification o f flavonoids. Quantitative analysis o f the phenolic compounds was realized by Metertech UV/VIS SP 8001 Spectrophotometer. Results. The total of flavonoids and phenols in the aerial parts o f H. perforatum L. ( 3.57% and 6,65%) is higher than in H. elegans Steph. (3.59% and 5.71%, respectively) . Hence, in the extracted dry products of the H. perforatum L. the total flavonoids is 37.74 mg/ml and in H. elegans Steph. 30 mg/ml. However, the total o f polyphenols is almost the same: H perforatum L. - 23.89 mg/ml, H elegans Steph. - 23.14 mg/ml. It was determined the polyphenols total o f the vegetal product Hyperici herba, after epuization with 80% ethanol 6 times. Conclusions. There has been observed a necessity in a chemical study o f H elegans Steph species, in order to use its aerial parts as a vegetable product.en_US
dc.publisherAsociația Farmaciștilor din Republica Moldovaen_US
dc.relation.ispartofRevista Farmaceutică a Moldovei: The First Congress of Pharmaceutical Students Association from Republic of Moldova dedicated to the Year Nicolae Testemitanu "Innovation and creativity in pharmaceutical practice and research”, May 4-7, 2017, Chisinau, Republic of Moldovaen_US
dc.subjectHypericum elegansen_US
dc.subjectflavonoidsen_US
dc.subjectphenolsen_US
dc.titleCompuşii fenolici în speciile genului Hypericum din flora Republicii Moldovaen_US
dc.title.alternativeThe phenolic compounds in the species of genus Hypericum from the flora of the Republic of Moldovaen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-2, 2017

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
COMPUSII_FENOLICI_IN_SPECIILE.pdf1.17 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback