DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Calalb, Tatiana | |
dc.date.accessioned | 2019-06-22T12:29:20Z | - |
dc.date.available | 2019-06-22T12:29:20Z | - |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.citation | CALALB, Tatiana. Proprietăţile antioxidante comparative ale fructelor de aronie aronia melanocarpa michx. (elliot) şi carpomaselor obţinute in vitro . In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 10-a. Chișinău: CEP Medicina, 2009, vol. 1: Problememedico-biologice si farmaceutice, pp. 388-392 | en_US |
dc.identifier.issn | 1857-1719 | |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/1760 | - |
dc.description | Catedra de Farmacognozie şi Botanică farmaceutică USMF „Nicolae Testemiţanu” | en_US |
dc.description.abstract | Total polyphenols and antioxidant activity of chokeberry fruits and four pigmented carpomass obtained in vitro have been evaluated for the first time by using Folin-Ciocalteau and potentiometric methods. Total polyphenol content varied from 0,368 to 0,660 mg/ml in green and violet carpomass, respectively. In the chokeberry fruits the polyphenol content varied from 0,446 mg/ml (dried at the room temperature) to 0,589 mg/ml (dried at the temperature of 60oC). The antioxidant activity of the studied samples corelated with polyphenolic content. The highest antioxidant activity showed violet carpomass, then in descendence: cream-pink > cream-white> chokeberry fruits> and green carpomass.
Pentru prima dată a fost determinat conţinutul polifenolic şi activitatea antioxidantă a fructelor de aronie şi a patru carpomase pigmentate obţinute in vitro prin metoda Folin-Ciocalteu şi potenţiometrică. Conţinutul total polifenolic variază de la 0,368 mg/ml în carpomasa verde la 0,660 mg/ml în carpomasa violetă. În fructele de aronie conţinutul polifenolic variază de la 0,446 mg/ml (uscate la temperatura camerei) la 0.589 mg/ml (uscate la temperatura de 60oC). Activitatea antioxidantă în mostrele analizate corelează cu conţinutul polifenolic. Activitatea antioxidantă maximă este caracteristică pentru carpomasa violetă, apoi în descreştere: carpomasa crem-roz >crem-alb>fructele de aronie> carpomasa verde. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | CEP Medicina | en_US |
dc.subject | Aronia Melanocarpa Michx. (Elliot) | en_US |
dc.subject | Chokeberry Fruits | en_US |
dc.subject | Carpomass | en_US |
dc.subject.mesh | In Vitro Techniques - utilization | en_US |
dc.title | Proprietăţile antioxidante comparative ale fructelor de aronie Aronia melanocarpa Michx. (Elliot) şi carpomaselor obţinute in vitro | en_US |
dc.title.alternative | Comparative antioxidant properties of chokeberry fruits Aronia melanocarpa Michx. (Elliot) and their carpomass obtained in vitro | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Farmacognozie și botanică farmaceutică
|