DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Novash, Dzianis | - |
dc.contributor.author | Lukashou, Raman | - |
dc.date.accessioned | 2021-10-08T13:03:54Z | - |
dc.date.available | 2021-10-08T13:03:54Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | NOVASH, Dzianis, LUKASHOU, Raman. Antioxidant activity of purple coneflower herb extracts, depending on the composition of the extragent. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2021, vol. 45, nr. 1, pp. 62-66. ISSN 1812-5077. | en_US |
dc.identifier.issn | 1812-5077 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/18143 | - |
dc.description | Belarusian State Medical University, Minsk, Republic of Belarus | en_US |
dc.description.abstract | Rezumat. S-a cercetat dependenţa efectului antioxidant faţă de concentraţia acizilor hidroxicinamici din extractele
din părţi aeriene de Echinacea purpurea, obţinute la utilizarea extragenţilor de diferită compoziţie. Extractele obţinute pe bază de propan-2-ol 20%, etanol 20%, metanol 40%, acetonă 40%, propilenglicol 40% și dimetilsilfoxid 40%
în calitate de extragenţi, au prezentat o activitate antioxidantă ridicată în combinaţie cu un conţinut ridicat de acizi
hidroxicinamici. Acești solvenţi pot fi folosiţi la elaborarea formelor farmaceutice. | en_US |
dc.description.abstract | Abstract. The dependence of the antioxidant effect on the concentration of hydroxycinnamic acids in extracts
from Echinacea purpurea herb obtained with the use of extractants of different composition was investigated. Extracts obtained using 20% propan-2-ol, 20% ethanol, 40% methanol, 40% acetone, 40% propylene glycol and 40%
dimethyl sylfoxide as an extractant have high antioxidant activity in combination with a high content of hydroxycinnamic acids. These solvents can be offered for preparing dosage forms. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova | en_US |
dc.relation.ispartof | Revista Farmaceutică a Moldovei | en_US |
dc.subject | Echinacea purpurea | en_US |
dc.subject | antioxidant activity | en_US |
dc.subject | hydroxycinnamic acids | en_US |
dc.subject.ddc | CZU: 615.322:582.998 | en_US |
dc.title | Antioxidant activity of purple coneflower herb extracts, depending on the composition of the extragent | en_US |
dc.title.alternative | Activitatea antioxidantă a extractelor din părţi aeriene de Echinacea purpurie, în funcţie de compoziţia extragentului | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1 Vol. 45, 2021
|