DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Cojocaru-Toma, Maria | - |
dc.contributor.author | Vameș, Mariana | - |
dc.date.accessioned | 2021-11-29T13:16:06Z | - |
dc.date.available | 2021-11-29T13:16:06Z | - |
dc.date.issued | 2021 | - |
dc.identifier.citation | COJOCARU-TOMA, Maria, VAMEȘ, Mariana. Phenolic compounds of Lavandulae angustifoliae Mill. residues = Compușii fenolici în reziduurile de Lavandula angustifolia Mill. In: Conferinţa ştiinţifică anuală "Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță", 20-22 octombrie 2021: abstract book. Chișinău: [s. n.], 2021, p. 448. ISBN 978-9975-82-223-7. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-82-223-7 | - |
dc.identifier.uri | https://conferinta.usmf.md/wp-content/uploads/ABSTRACT-BOOK-Culegere-de-rezumate_21_10.pdf | - |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/18833 | - |
dc.description | Catedra de farmacognozie și botanică farmaceutică | en_US |
dc.description.abstract | Background. Lavandula angustifolia Mill. is a species of the family Lamiaceae, native to the
Mediterranean Basin, which shows antibacterial, antifungal, carminative, sedative and antidepressant
effects, based on acyclic monoterpenoids: (linalool (30-35%), linalyl acetate (10-14.2%), lavandulol,
geraniol) and polyphenol content. Objective of the study. Determination of total polyphenol
compounds and total flavonoids in 2 residues: Lavandulae R-1 (average particle size of 0.5 mm) and
Lavandulae R-2 (average particle size of 15-20 mm). Material and methods. The dry residue from the
aerial parts of Lavender, obtained after extraction of the essential oil by hydrodistillation, was divided
into 2 batches and subjected to the extraction of phenolic compounds with 96% ethanol in the Soxhlet
apparatus, in 5 cycles. The total content of polyphenols was determined spectrophotometrically after
Folin-Ciocalteu, and the total flavonoids were dosed with 25 g/L aluminum chloride solution. Results.
The L. angustifolia species provides significant products to the pharmaceutical and cosmetic industry,
but and lavender residues have not been used so far, after the extraction of volatile oil, although they
contain various chemical compounds. The results show that the Lavandulae R-1 residue, obtained from
a vegetal products with smaller dimensions has a higher total content of polyphenols, expressed in gallic
acid (2.19%) and total flavonoids expressed in rutoside (2, 03%) , followed by Lavandulae R-2 residue,
with a total content of polyphenols (1.12%) and flavonoids (1.43%). Conclusion. The results confirm
that the residues of Lavander can be used as a source of polyphenols and total polyphenol content and
total flavonoids, depend on the method of extraction and the degree of crushing of the vegetal products. | en_US |
dc.description.abstract | Introducere. Lavandula angustifolia Mill. este o specie din familia Lamiaceae, originară din Bazinul
Mediteranean ce manifestă efecte antibacteriene, antifungice, carminative, sedative și antidepresive, în
baza monoterpenoidelor aciclice: (linalool (30-35%), acetat de linalil (10-14.2%), lavandulol, geraniol)
și conținut de polifenoli. Scopul lucrării. Determinarea totalului de polifenoli și de flavonoide în 2
reziduuri: Lavandulae R-1 (dimensiuni medii a particulelor de 0,5 mm) și Lavandulae R-2 (dimensiuni
medii a particulelor de 15-20 mm). Material și Metode. Reziduul uscat din părți aeriene de levănțică,
obținut după extragerea uleiului volatil prin hidrodistilare, a fost împărțit în 2 loturi și supus extragerii
compușilor fenolici cu etanol 96% în aparatul Soxhlet, în 5 cicluri. Conținutul total de polifenoli a fost
determinat spectrofotometric după Folin-Ciocalteu, iar totalul de flavonoide s-a dozat cu soluție de
clorură de aluminiu 25 g/L. Rezultate. Specia L. angistifolia furnizează produse semnificative industriei
farmaceutice și cosmetice, iar reziduurilor de levănțică, după extragerea uleiului volatil, n-au fost utiliate
până în prezent, deși conțin diferiți compuși chimici. Rezultatele denotă, că reziduul Lavandulae R-1,
obținut din produs vegetal cu dimensiuni mai mici are un conținut total mai mare de polifenoli, exprimat
în acid galic (2,19 %) și totalul de flavonoide exprimat în rutozidă (2, 03%), urmat de reziduu
Lavandulae R-2, cu un conținut total de polifenoli (1,12 %) și flavonoide (1,43%). Concluzii.
Rezultatele confirmă faptul că reziduurile de levănțică pot fi utilizate ca sursă de polifenoli, iar
conținutul total de polifenoli și flavonoide depinde de metoda de extragere și de gradul de fărămițare a
produselor vegetale. | en_US |
dc.publisher | Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" din Republica Moldova | en_US |
dc.relation.ispartof | Conferinţa ştiinţifică anuală "Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță", 20-22 octombrie 2021 | en_US |
dc.subject | Lavandula angustifolia Mill. | en_US |
dc.subject | residue | en_US |
dc.subject | polyphenols | en_US |
dc.title | Phenolic compounds of Lavandulae angustifoliae Mill. residues | en_US |
dc.title.alternative | Compușii fenolici în reziduurile de Lavandula angustifolia Mill. | en_US |
dc.type | Other | en_US |
Appears in Collections: | Conferinţa ştiinţifică anuală "Cercetarea în biomedicină și sănătate: calitate, excelență și performanță", 20-22 octombrie 2021: Abstract book
|