DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Verejan, Svetlana | |
dc.date.accessioned | 2019-06-25T15:26:55Z | - |
dc.date.available | 2019-06-25T15:26:55Z | - |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | VEREJAN, Svetlana. Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile Amanita phalloides. In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 12-a. Chișinău: CEP Medicina, 2011, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică şi management, pp. 152-156 | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/4396 | - |
dc.description | Catedra de Igienă | en_US |
dc.description.abstract | Amanita phalloides is considered one of the most toxic mushrooms in the world. Knowledge
about them are essential for the following reasons: the high rate of mortality, variety in
appearance which often causes confusion with other edible species and relatively long incubation
period with the concomitant production of potentially irreversible damage. It is presented the
bibliographic analysis about the role of Amanita phalloides in food poisoning.
Amanita phalloides este considerată una din cele mai toxice ciuperci din lume. Cunoaşterea
ei este esenţială din următoarele considerente: rata înaltă a mortalităţii, diversitate în aspectul
exterior ceea ce frecvent determină confuzia cu alte specii comestibile şi perioada de incubaţie
relativ îndelungată cu producerea concomitentă a leziunilor potenţial ireversibile. Este prezentată
o analiză bibliografică despre rolul Amanita phalloides în intoxicaţiile alimentare. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | CEP Medicina | en_US |
dc.title | Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile Amanita phalloides | en_US |
dc.title.alternative | Food poisoning with Amanita phalloides | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Igienă
|