USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/4726
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCasian, Igor
dc.contributor.authorCasian, Ana
dc.contributor.authorUngureanu, Ion
dc.date.accessioned2019-06-25T20:33:28Z-
dc.date.available2019-06-25T20:33:28Z-
dc.date.issued2012
dc.identifier.citationCASIAN, Igor, CASIAN, Ana, UNGUREANU, Ion. Variabilitatea compoziţiei chimice şi contribuţii la standardizarea fructelor de armurariu (Silybum marianum (L.) Gaertn). In: Anale Științifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 13-a. Chișinău: CEP Medicina, 2012, Vol. 1: Probleme medico-biologice şi farmaceutice, pp. 313-316.en_US
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/4726-
dc.descriptionCentrul Ştiinţific în domeniul Medicamentului, Centrul de Cultivare a Plantelor Medicinaleen_US
dc.description.abstractThe chemical analysis of 12 samples of the Milk-Thistle fruits, cultivated in various localities, has revealed a significant variability of the contents of different flavonolignane fractions. Reproduction of samples of this plant in identical conditions has allowed to assume, that this variability is caused by presence of various genotypes. To assure the possibility of obtaining of the Milk-Thistle dry extract, which meets the requirements of the European Pharmacopoeia, we recommend to make changes in the pharmacopoeical monograph for the Milk-Thistle fruits, and to manufacturers of raw material – to carry out the sowing material selection by chemical composition. Key words: Silybum marianum, flavonolignans, pharmaceutical standardisation. Analiza chimică a 12 eşantioane de fructe de armurariu, cultivate în diferite localităţi, a arătat o variabilitate considerabilă a conţinutului diferitor fracţii de flavonolignane. Reproducerea mostrelor acestei plante în condiţii identice de creştere ne permite să presupunem, că această variabilitate este condiţionată de prezenţa diferitor genotipuri. Pentru a asigura posibilitatea obţinerii extractului uscat de armurariu, corespunzător cerinţelor Farmacopeei Europene, recomandăm introducerea unor modificări la monografia farmacopeică pentru fructe de armurariu, iar producătorilor de materie primă – de a efectua selectarea materialului semincer după compoziţia chimică. Cuvinte cheie: Silybum marianum, flavonolignane, standardizare farmaceutică.en_US
dc.language.isootheren_US
dc.publisherCEP "Medicina"en_US
dc.titleVariabilitatea compoziţiei chimice şi contribuţii la standardizarea fructelor de armurariu (Silybum marianum (L.) Gaertn)en_US
dc.title.alternativeThe chemical composition variability and contributions to the Milk-Thistle fruit standardisationen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Farmacie. Chimie generală

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
VARIABILITATEA_COMPOZITIEI_CHIMICE_SI_CONTRIBUTII_LA.pdf354.82 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback