DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Rezneac, Larisa | |
dc.contributor.author | Jornea, Valentina | |
dc.date.accessioned | 2019-06-26T11:35:19Z | - |
dc.date.available | 2019-06-26T11:35:19Z | - |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.citation | REZNEAC, Larisa, JORNEA, Valentina. Estimarea anafilaxiei în teritoriu urban. In: Anale Științifice ale IP USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 14-a. Chișinău: CEP Medicina, 2013, vol. 3: Probleme actuale în medicina internă, pp. 326-329 | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/5970 | - |
dc.description | Catedra Urgenţă Medicală USMF „Nicolae Testemiţanu” | en_US |
dc.description.abstract | Prevalence and incidence of allergic pathology had increased in the last 20-30 years due
to the increase in temperature, industrial pollution, lower humidity, rised number of domestic
animals, food makers and others. After statistics in Moldova allergic reactions had increased
slightly, but the numbers do not differ from international data. In urban areas such as Chisinau,
the number of patients with anaphylaxis between 2010-2012 did not differ significantly - 1.2%
with the peak demand in the spring and summer.
Prevalenţa şi incidenţa patologiei alergice a crescut în ultimii 20-30 de ani ca urmare a
creşterii temperaturii, poluării industriale, scăderii umidităţii, creşterea numărului de animale
domestice, factorii alimentari ş.a După datele statistice în Republica Moldova se determină o
creştere uşoară a reacţiilor alergice, însă cifrele nu diferă de datele internaţionale. În teritoriul
urban, cum este municipiul Chişinău, numărul de pacienţi cu anafilaxie în anii 2010-2012 nu
diferă semnificativ – 1,2% cu vârful de solicitări în lunile de primăvară-vară. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | CEP Medicina | en_US |
dc.title | Estimarea anafilaxiei în teritoriu urban | en_US |
dc.title.alternative | Estimating anaphilaxis in urban area | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Gastroenterologie
|