|
- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 2. FACULTATEA DE MEDICINĂ nr.1 / FACULTY OF MEDICINE nr.1
- Catedra de igienă generală
- MANUALE ȘI MATERIALE DIDACTICE
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/6742
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Croitoru, Cătălina | |
dc.contributor.author | Ciobanu, Elena | |
dc.contributor.author | Bahnarel, Ion | |
dc.contributor.author | Burduniuc, Olga | |
dc.contributor.author | Cazacu-Stratu, Angela | |
dc.contributor.author | Cebanu, Sergiu | |
dc.contributor.author | Ferdohleb, Alina | |
dc.contributor.author | Fira-Mladinescu, Corneluța | |
dc.contributor.author | Friptuleac, Grigore | |
dc.contributor.author | Gîțu, Lora | |
dc.contributor.author | Gliga, Florina Ioana | |
dc.contributor.author | Laza, Valeria | |
dc.contributor.author | Marinescu, Valentina | |
dc.contributor.author | Mazur-Nicorici, Lucia | |
dc.contributor.author | Mazur, Minodora | |
dc.contributor.author | Opopol, Nicolae | |
dc.contributor.author | Ostrofeț, Gheorghe | |
dc.contributor.author | Piterschi, Carolina | |
dc.contributor.author | Șalaru, Virginia | |
dc.contributor.author | Tarcea, Monica | |
dc.contributor.author | Tihon, Aliona | |
dc.contributor.author | Vudu, Lorina | |
dc.date.accessioned | 2019-08-29T08:45:00Z | |
dc.date.available | 2019-08-29T08:45:00Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | | |
dc.identifier.citation | Ghid de bune practici: Alimentaţie raţională, siguranţa alimentelor şi schimbarea comportamentului alimentar = Guide de bonnes pratiques: Nutrition rationnele, la surete alimentaire changement de comportement alimentaire / Aut.-coord.: Cătălina Croitoru, Elena Ciobanu; Ion Bahnarel, et al.; Agenţia Universitară a Francofoniei, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu". Chișinău: s.n., 2019, 160 p. ISBN 978-9975-56-637-7. | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-56-637-7 | |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/6742 | |
dc.description | La publication de ce guide était possible dans le cadre du projet de l’AUF, „Réseau régional dans le domaine de la Santé, la Nutrition et la Sécurité Alimentaire (SaIN)” (Code du projet S0446)
Publicarea acestui ghid a fost posibilă datorită proiectului Agenţiei Universitare Francofone ECO „Création d’un réseau universitaire régional dans le domaine de la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire” (Codul proiectului S0446) | en_US |
dc.description.abstract | Domeniul de aplicare
Prezentul ghid recomandă practici generale de alimentaţie corectă, atât pentru
persoanele sănătoase, cât şi pentru cele cu devieri ale stării de sănătate
şi anumite patologii, care pot fi influenţate de alimentaţie. Prin intermediul
ghidului se aduc la cunoştinţa populaţiei aspecte despre siguranţa alimentelor
şi contaminanţii alimentelor. Informaţiile vor favoriza schimbarea comportamentului
alimentar pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate.
Informația inclusă în unele capitole este mai specifică, astfel poate fi utilizată
de profesioniștii din domeniul nutriţiei, dar şi de către medicii de familie, rezidenţi
şi studenţi în procesul de autopregătire şi în comunicarea cu populaţia.
În egală măsură propunerile prezente în ghid vor ajuta specialiștii în elaborarea
recomandărilor privind alimentația populației.
Acest ghid nu înlocuiește documente legislative, indicaţii terapeutice şi nu exclude
tratamentul medicamentos.
Ghidul este destinat populaţiei vorbitoare de limbă română şi franceză.
Domaine d’application
Le présent guide recommande des pratiques générales d’alimentation correcte
tant pour les personnes saine qu’et pour les personnes avec des perturbations
de la santé et certaines pathologies, qui peuvent être influencées par
l’alimentation. Ce guide apporte à la connaissance de la population des aspects
sur la sureté des aliments et de la contamination des aliments. Par l’intermède
de ce guide la population aura informations concernant le changement du
comportement alimentaire pour le maintien et amélioration de l’état de la
santé.
Les informations contenues dans certains chapitres sont plus spécifiques
et peuvent donc être utilisées par les professionnels dans le domaine de la
nutrition, ainsi que par les médecins de famille, les résidents et les étudiants,
dans le processus d’auto-préparation et de communication avec la population.
De même, les recommandations contenues dans le guide aideront les
spécialistes à élaborer des recommandations concernant l’alimentation de la
population.
Ce guide ne remplace pas des documents législatifs, des indications
thérapeutiques et n’exclue pas le traitement médicamenteux.
Le guide est destiné aux personnes parlantes le roumain et le français. | en_US |
dc.language.iso | fr | en_US |
dc.publisher | CEP Medicina | en_US |
dc.rights | © Croitoru C., Ciobanu E., 2019 | |
dc.subject.mesh | Diet | en_US |
dc.subject.mesh | Feeding Behavor | en_US |
dc.subject.mesh | Nutritition Therapy | en_US |
dc.subject.mesh | Food Hypersensitivity | en_US |
dc.title | Ghid de bune practici: Alimentaţie raţională, siguranţa alimentelor şi schimbarea comportamentului alimentar | en_US |
dc.title.alternative | Guide de bonnes pratiques: Nutrition rationnele, la surete alimentaire changement de comportement alimentaire | en_US |
dc.type | Book | en_US |
Appears in Collections: | MANUALE ȘI MATERIALE DIDACTICE
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|