USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/6742
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorCroitoru, Cătălina
dc.contributor.authorCiobanu, Elena
dc.contributor.authorBahnarel, Ion
dc.contributor.authorBurduniuc, Olga
dc.contributor.authorCazacu-Stratu, Angela
dc.contributor.authorCebanu, Sergiu
dc.contributor.authorFerdohleb, Alina
dc.contributor.authorFira-Mladinescu, Corneluța
dc.contributor.authorFriptuleac, Grigore
dc.contributor.authorGîțu, Lora
dc.contributor.authorGliga, Florina Ioana
dc.contributor.authorLaza, Valeria
dc.contributor.authorMarinescu, Valentina
dc.contributor.authorMazur-Nicorici, Lucia
dc.contributor.authorMazur, Minodora
dc.contributor.authorOpopol, Nicolae
dc.contributor.authorOstrofeț, Gheorghe
dc.contributor.authorPiterschi, Carolina
dc.contributor.authorȘalaru, Virginia
dc.contributor.authorTarcea, Monica
dc.contributor.authorTihon, Aliona
dc.contributor.authorVudu, Lorina
dc.date.accessioned2019-08-29T08:45:00Z
dc.date.available2019-08-29T08:45:00Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citation
dc.identifier.citationGhid de bune practici: Alimentaţie raţională, siguranţa alimentelor şi schimbarea comportamentului alimentar = Guide de bonnes pratiques: Nutrition rationnele, la surete alimentaire changement de comportement alimentaire / Aut.-coord.: Cătălina Croitoru, Elena Ciobanu; Ion Bahnarel, et al.; Agenţia Universitară a Francofoniei, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu". Chișinău: s.n., 2019, 160 p. ISBN 978-9975-56-637-7.
dc.identifier.isbn978-9975-56-637-7
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/6742
dc.descriptionLa publication de ce guide était possible dans le cadre du projet de l’AUF, „Réseau régional dans le domaine de la Santé, la Nutrition et la Sécurité Alimentaire (SaIN)” (Code du projet S0446) Publicarea acestui ghid a fost posibilă datorită proiectului Agenţiei Universitare Francofone ECO „Création d’un réseau universitaire régional dans le domaine de la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire” (Codul proiectului S0446)en_US
dc.description.abstractDomeniul de aplicare Prezentul ghid recomandă practici generale de alimentaţie corectă, atât pentru persoanele sănătoase, cât şi pentru cele cu devieri ale stării de sănătate şi anumite patologii, care pot fi influenţate de alimentaţie. Prin intermediul ghidului se aduc la cunoştinţa populaţiei aspecte despre siguranţa alimentelor şi contaminanţii alimentelor. Informaţiile vor favoriza schimbarea comportamentului alimentar pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate. Informația inclusă în unele capitole este mai specifică, astfel poate fi utilizată de profesioniștii din domeniul nutriţiei, dar şi de către medicii de familie, rezidenţi şi studenţi în procesul de autopregătire şi în comunicarea cu populaţia. În egală măsură propunerile prezente în ghid vor ajuta specialiștii în elaborarea recomandărilor privind alimentația populației. Acest ghid nu înlocuiește documente legislative, indicaţii terapeutice şi nu exclude tratamentul medicamentos. Ghidul este destinat populaţiei vorbitoare de limbă română şi franceză. Domaine d’application Le présent guide recommande des pratiques générales d’alimentation correcte tant pour les personnes saine qu’et pour les personnes avec des perturbations de la santé et certaines pathologies, qui peuvent être influencées par l’alimentation. Ce guide apporte à la connaissance de la population des aspects sur la sureté des aliments et de la contamination des aliments. Par l’intermède de ce guide la population aura informations concernant le changement du comportement alimentaire pour le maintien et amélioration de l’état de la santé. Les informations contenues dans certains chapitres sont plus spécifiques et peuvent donc être utilisées par les professionnels dans le domaine de la nutrition, ainsi que par les médecins de famille, les résidents et les étudiants, dans le processus d’auto-préparation et de communication avec la population. De même, les recommandations contenues dans le guide aideront les spécialistes à élaborer des recommandations concernant l’alimentation de la population. Ce guide ne remplace pas des documents législatifs, des indications thérapeutiques et n’exclue pas le traitement médicamenteux. Le guide est destiné aux personnes parlantes le roumain et le français.en_US
dc.language.isofren_US
dc.publisherCEP Medicinaen_US
dc.rights© Croitoru C., Ciobanu E., 2019
dc.subject.meshDieten_US
dc.subject.meshFeeding Behavoren_US
dc.subject.meshNutritition Therapyen_US
dc.subject.meshFood Hypersensitivityen_US
dc.titleGhid de bune practici: Alimentaţie raţională, siguranţa alimentelor şi schimbarea comportamentului alimentaren_US
dc.title.alternativeGuide de bonnes pratiques: Nutrition rationnele, la surete alimentaire changement de comportement alimentaireen_US
dc.typeBooken_US
Appears in Collections:MANUALE ȘI MATERIALE DIDACTICE

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ghid_nutritie_romana_CIP_electronic.pdf3.3 MBAdobe PDFView/Open
ghid_nutritie_franceza_CIP_electronic.pdf2.31 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback