USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/9405
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorPînzaru, Iurie
dc.date.accessioned2020-05-11T19:20:47Z
dc.date.available2020-05-11T19:20:47Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationPÎNZARU, Iurie. Particularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărnii. In: Arta Medica. 2018, nr. 2(67), p. 22. ISSN 1810-1852.en_US
dc.identifier.issn1810-1852
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/9405
dc.identifier.urihttps://artamedica.md/old_issues/ArtaMedica_67.pdf
dc.descriptionCentrul Național de Sănătate Publică, Republica Moldova, Conferința Științifică „Centrul Medical «Galaxia» la 20 de ani”en_US
dc.description.abstractRiscurile profesionale în raport cu starea de sănătate a angajaților întreprinderilor de procesare a cărnii (ÎPC) întotdeauna au fost subestimate, accentul de bază punându-se pe riscurile din industrie. Printre factorii de risc ai angajaților la ÎPC se enumeră și parazitozele, care pot fi achiziționate pe parcursul lanțului tehnologic al procesării materiei prime. Acest fenomen poate avea și o consecință inversă: când starea sănătății angajatului prezintă pericol epidemiologic pentru mediul ocupațional, inclusiv produsul finit.en_US
dc.description.abstractOccupational health risks of employees of meat processing enterprises (MPE) have always been underestimated, with the main focus being on industry risks. Among the risk factors of MPE employees are also listed parasitoses that can be acquired through the raw material processing technology chain. This phenomenon may also have a reversed effect: when the employee's state of health presents an epidemiological hazard to the occupational environment, including the finished product.
dc.language.isoroen_US
dc.publisherAsociaţia chirurgilor “Nicolae Anestiadi” din Republica Moldovaen_US
dc.subject.ddc619:616.995.12:331.451en_US
dc.subject.meshMorbidityen_US
dc.subject.meshMeat--parasitologyen_US
dc.subject.meshMeat-Packing Industryen_US
dc.subject.meshOccupational Diseases--etiologyen_US
dc.subject.meshEnterobiasis--transmissionen_US
dc.subject.meshGiardiasis--transmissionen_US
dc.titleParticularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărniien_US
dc.title.alternativeParticularities of parasitic morbidity in employees of meat processing enterprisesen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Arta Medica Vol. 67, No 2, 2018 ediție specială

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Particularitatile_morbiditatii.pdf106.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback