Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Ghid de bune practici: Alimentaţie raţională, siguranţa alimentelor şi schimbarea comportamentului alimentar

Show simple item record

dc.contributor.author Croitoru, Cătălina
dc.contributor.author Ciobanu, Elena
dc.contributor.author Bahnarel, Ion
dc.contributor.author Burduniuc, Olga
dc.contributor.author Cazacu-Stratu, Angela
dc.contributor.author Cebanu, Sergiu
dc.contributor.author Ferdohleb, Alina
dc.contributor.author Fira-Mladinescu, Corneluța
dc.contributor.author Friptuleac, Grigore
dc.contributor.author Gîțu, Lora
dc.contributor.author Gliga, Florina Ioana
dc.contributor.author Laza, Valeria
dc.contributor.author Marinescu, Valentina
dc.contributor.author Mazur-Nicorici, Lucia
dc.contributor.author Mazur, Minodora
dc.contributor.author Opopol, Nicolae
dc.contributor.author Ostrofeț, Gheorghe
dc.contributor.author Piterschi, Carolina
dc.contributor.author Șalaru, Virginia
dc.contributor.author Tarcea, Monica
dc.contributor.author Tihon, Aliona
dc.contributor.author Vudu, Lorina
dc.date.accessioned 2019-08-29T08:45:00Z
dc.date.available 2019-08-29T08:45:00Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation
dc.identifier.citation Ghid de bune practici: Alimentaţie raţională, siguranţa alimentelor şi schimbarea comportamentului alimentar = Guide de bonnes pratiques: Nutrition rationnele, la surete alimentaire changement de comportement alimentaire / Aut.-coord.: Cătălina Croitoru, Elena Ciobanu; Ion Bahnarel, et al.; Agenţia Universitară a Francofoniei, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu". Chișinău: s.n., 2019, 160 p. ISBN 978-9975-56-637-7.
dc.identifier.isbn 978-9975-56-637-7
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/6742
dc.description La publication de ce guide était possible dans le cadre du projet de l’AUF, „Réseau régional dans le domaine de la Santé, la Nutrition et la Sécurité Alimentaire (SaIN)” (Code du projet S0446) Publicarea acestui ghid a fost posibilă datorită proiectului Agenţiei Universitare Francofone ECO „Création d’un réseau universitaire régional dans le domaine de la santé, la nutrition et la sécurité alimentaire” (Codul proiectului S0446) en_US
dc.description.abstract Domeniul de aplicare Prezentul ghid recomandă practici generale de alimentaţie corectă, atât pentru persoanele sănătoase, cât şi pentru cele cu devieri ale stării de sănătate şi anumite patologii, care pot fi influenţate de alimentaţie. Prin intermediul ghidului se aduc la cunoştinţa populaţiei aspecte despre siguranţa alimentelor şi contaminanţii alimentelor. Informaţiile vor favoriza schimbarea comportamentului alimentar pentru menţinerea şi îmbunătăţirea stării de sănătate. Informația inclusă în unele capitole este mai specifică, astfel poate fi utilizată de profesioniștii din domeniul nutriţiei, dar şi de către medicii de familie, rezidenţi şi studenţi în procesul de autopregătire şi în comunicarea cu populaţia. În egală măsură propunerile prezente în ghid vor ajuta specialiștii în elaborarea recomandărilor privind alimentația populației. Acest ghid nu înlocuiește documente legislative, indicaţii terapeutice şi nu exclude tratamentul medicamentos. Ghidul este destinat populaţiei vorbitoare de limbă română şi franceză. Domaine d’application Le présent guide recommande des pratiques générales d’alimentation correcte tant pour les personnes saine qu’et pour les personnes avec des perturbations de la santé et certaines pathologies, qui peuvent être influencées par l’alimentation. Ce guide apporte à la connaissance de la population des aspects sur la sureté des aliments et de la contamination des aliments. Par l’intermède de ce guide la population aura informations concernant le changement du comportement alimentaire pour le maintien et amélioration de l’état de la santé. Les informations contenues dans certains chapitres sont plus spécifiques et peuvent donc être utilisées par les professionnels dans le domaine de la nutrition, ainsi que par les médecins de famille, les résidents et les étudiants, dans le processus d’auto-préparation et de communication avec la population. De même, les recommandations contenues dans le guide aideront les spécialistes à élaborer des recommandations concernant l’alimentation de la population. Ce guide ne remplace pas des documents législatifs, des indications thérapeutiques et n’exclue pas le traitement médicamenteux. Le guide est destiné aux personnes parlantes le roumain et le français. en_US
dc.language.iso fr en_US
dc.publisher CEP Medicina en_US
dc.rights © Croitoru C., Ciobanu E., 2019
dc.subject.mesh Diet en_US
dc.subject.mesh Feeding Behavor en_US
dc.subject.mesh Nutritition Therapy en_US
dc.subject.mesh Food Hypersensitivity en_US
dc.title Ghid de bune practici: Alimentaţie raţională, siguranţa alimentelor şi schimbarea comportamentului alimentar en_US
dc.title.alternative Guide de bonnes pratiques: Nutrition rationnele, la surete alimentaire changement de comportement alimentaire en_US
dc.type Book en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics