USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/16352
Title: Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS
Other Titles: Quantitative analysis of vitamins E, A and β-carotene from vegetable oils by UV-VIS spectrophotometric method
Authors: Uncu, Livia
Potlog, Mariana
Donici, Elena
Podgornîi, Ana
Valica, Vladimir
Keywords: vitamin E;vitamin A;β-carotene;UV-VIS spectrophotometry
Issue Date: 2016
Publisher: Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova
Citation: UNCU, Livia, POTLOG, Mariana, DONICI, Elena, et al. Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 59-61. ISSN 1812-5077.
Abstract: Rezumat. Uleiurile extrase din plante sunt utilizate pe larg in domeniul alimentar, dar si in alte domenii precum cosmetica și industria farmaceutică. Acestea prezintă o deosebită valoare datorita numerosilor principii activi benefici care intră în componența lor. În acest studiu s-a analizat din punct de vedere cantitativ conținutul de vitamine E și A, precum și a β-carotenului în patru uleiuri vegetale: ulei de măsline, ulei de cătină, ulei de germeni de grîu și ulei de semințe de struguri prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. Conţinutul cel mai mare de vitaminele E și A a fost găsit în uleiul de germeni de grîu, iar de β-caroten în uleiul de măsline.
Abstract. In this study it was analyzed quantitatively the content of vitamins E and A, as well as β-carotene from four vegetable oils: olive oil, seabuckthorn oil, wheat germ oil and grape seed oil by UV-VIS spectrophotometric method. The highest content of vitamins E and A was found in the wheat germ oil, and the highest content of β-carotene in the olive oil.
metadata.dc.relation.ispartof: Revista Farmaceutică a Moldovei
URI: http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16352
ISSN: 1812-5077
Appears in Collections:Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ANALIZA_CANTITATIVA_A_VITAMINELOR_E_A_SI_B_CAROTENULUI.pdf424.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback