USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/13356
Title: Noi tehnici de diagnostic în neoplazia cutanată
Other Titles: A new diagnostic approach in skin malignancies
Authors: Andrese, Elena
Pătrașcu, Adriana
Vâţă, Dan
Ţăranu, Tatiana
Solovăstru, Laura Gheucă
Keywords: skin malignancies;diagnostic;gene mutations
Issue Date: 2016
Publisher: Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
Citation: ANDRESE, Elena, PĂTRAȘCU, Adriana, VÂŢĂ, Dan, et al. Noi tehnici de diagnostic in neoplazia cutanată = A new diagnostic approach in skin malignancies. In: Curierul Medical. 2016, vol. 59, no 3, p. 69. ISSN 1875-0666.
Abstract: The prevalence of skin malignancies is grownig rapidly. Determination of the gene mutations, which predispose to the skin cancer, lights up some new pathogenic aspects. Neoplazia cutanată reprezintă un subiect de actualitate prin creşterea numărului de cazuri de la an la an. 1 din 3 neoplazii este un cancer cutanat şi 2-3 milioane non-melanoma skin cancer apar anual la nivel global. Dintre acestea, melanomul este responsabil de 80% din decesele cauzate de o afecţiune cutanată. Întrucât probele arhivate sub formă de bloc inclus la parafină reprezintă cea mai mare bază de posibil material pentru un studiu, prezentăm în cele ce urmează 3 metode diferite de extragere a ADN-ului în vederea evidenţierii unor posibile mutaţii genice.
Neoplazia cutanată reprezintă un subiect de actualitate prin creşterea numărului de cazuri de la an la an. 1 din 3 neoplazii este un cancer cutanat şi 2-3 milioane non-melanoma skin cancer apar anual la nivel global. Dintre acestea, melanomul este responsabil de 80% din decesele cauzate de o afecţiune cutanată. Întrucât probele arhivate sub formă de bloc inclus la parafină reprezintă cea mai mare bază de posibil material pentru un studiu, prezentăm în cele ce urmează 3 metode diferite de extragere a ADN-ului în vederea evidenţierii unor posibile mutaţii genice.
metadata.dc.relation.ispartof: Curierul Medical: Congresul V Naţional de Dermatologie cu participare internaţională, 9-11 iunie 2016, Chişinău, Republica Moldova
URI: http://moldmedjournal.md/wp-content/uploads/2016/09/Cm-3-PDF-1.pdf
http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/13356
ISSN: 1875-0666
Appears in Collections:Curierul Medical, 2016, Vol. 59, No 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Noi_tehnici_de_diagnostic_in_neoplazia_cutanata.pdf70.37 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback