USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/13374
Title: Managementul dermatomicozelor cu componentă inflamatorie
Authors: Giurcăneanu, Călin
Issue Date: 2016
Publisher: Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”
Citation: GIURCĂNEANU, Călin. Managementul dermatomicozelor cu componentă inflamatorie. In: Curierul Medical. 2016, vol. 59, no 3, p. 99. ISSN 1875-0666.
Abstract: Infecțiile fungice ale pielii (sau dermatomicozele) sunt asociate cu o gamă largă de agenţi patogeni, implicarea bacteriilor gram-pozitive fiind adesea suspectata în cazul dermatomicozelor. Inflamaţia joacă un rol important în cazul dermatomicozelor, deseori existând o asociere între frecvenţa episoadelor inflamatorii și indicele redus al calităţii vieţii pacienţilor (asociat problemelor tegumentare). Combinația diflucortolon valerat cu nitrat de isoconazol crește biodisponibilitatea locală a isoconazolului (ISN) comparativ cu isoconazol (ISN) în monoterapie. Combinația diflucortolon valerat cu nitrat de isoconazol are un debut mai rapid al acțiunii antimicotice, reducând pruritul și alte simptome inflamatorii, având în general un beneficiu terapeutic și o rată de vindecare micologică îmbunătățită. Combinația diflucortolon valerat cu nitrat de isoconazol este efi cientă și în tratamentul infecţiilor micotice cu componentă inflamatorie, dar și în eradicarea infecţiilor bacteriene cu germeni gram-pozitivi ce pot acompania dermatomicozele. Îmbunătățirea rapidă a simptomatologiei, alături de profilul de siguranță și tolerabilitate favorabile, asigură pacientului un grad de satisfacție superior și, prin urmare, poate fi un instrument eficient pentru a crește aderența la tratament pentru pacienții cu dermatomicoze însoțite de semne și simptome inflamatorii.
metadata.dc.relation.ispartof: Curierul Medical: Congresul V Naţional de Dermatologie cu participare internaţională, 9-11 iunie 2016, Chişinău, Republica Moldova
URI: http://moldmedjournal.md/wp-content/uploads/2016/09/Cm-3-PDF-1.pdf
http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/13374
ISSN: 1875-0666
Appears in Collections:Curierul Medical, 2016, Vol. 59, No 3

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Managementul_dermatomicozelor_cu_componenta_inflamatorie.pdf74.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback