USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/15288
Title: Valoarea cuvântului în consilierea spirituală creştină a deţinuţilor
Authors: Cojocaru, Viorel
Keywords: spiritual counselling;christian;behaviour
Issue Date: 2018
Publisher: Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”
Citation: COJOCARU, Viorel. Valoarea cuvântului în consilierea spirituală creştină a deţinuţilor. In: Filosofia şi perspectiva umană: materialele conferinţei știinţifice consacrată Zilei mondiale a filosofiei, 16 noiembrie 2017, Chișinău. Chișinău: USDC, 2018, pp. 94-98. ISBN 978-9975-3036-7-5.
Abstract: În această societate deprimată, unde fluxul condamnărilor este în creştere, specialiştii în domeniul penal caută ajutor la colegii din diferite domenii pentru a contracara flagelul condamnărilor penale. Instituţia de corecţie, pentru care a fost menită, astăzi îşi pierde valoarea transformându-se doar într-o unitate de pedeapsă cu privarea de libertate a infractorului. Faptul că azi în instituţiile penitenciare aflăm condamnaţi a doua sau a treia oară, rar întâlnind şi a patra oară (pe vaiţă) este o lacună a metodelor de corecţie. Creştinismul oferă cel mai stabil fundament pe care trebuie să se clădească politicile şi metodele de corecţie – dragostea. Dragostea este strâns legată cu iertarea. Cei care implimentează azi politicile de recuperare a indivizilor privaţi de libertate necesită o pregătire specială. Pentru Republica Moldova o lacună este şi faptul că nu avem o instituţie de învăţământspecial pentru angajaţii în instituţiile penitenciare. Ţările europene au demonstrat că persoanele angajate în forţele de ordine sau în alte domenii ale poliţiei criminale nu pot avea acelaşi succes într-o instituţie penitenciară, e nevoie de cadre pregădite profesional diferit.
Spiritual counselling is strongly focused on the value of the word reported to the status of the counsellor. The direct approach of counselling is reflected directly in the power of verbal persuasion, then through various actions as well. The detainees are a category of people with deviant behaviour and their return to normality is done through dialogues and counsellors. The word is the basic tool for achieving the proposed goal and the result of the counselling depends on its value.
metadata.dc.relation.ispartof: Filosofia și perspectiva umană: materialele Conferinței științifice consacrată Zilei mondiale a filosofiei, 16 noiembrie 2017, Chișinău
URI: http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/15288
ISBN: 978-9975-3036-7-5
Appears in Collections:ARTICOLE ȘTIINȚIFICE

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback