USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/27416
Title: 15.817.04.02 F / Epilepsia farmacorezistentă: factorii de risc, aspectele polimorfismului clinic, neuroimagistic, neurofiziologic şi rolul lor in evaluarea
Authors: Groppa, Stanislav
Principal investigator: Groppa, Stanislav
Project code: 15.817.04.02 F
Start date: 2015
End date: 2019
Main results: A fost efectuată o analiza complexă a rezultatelor clinice a pacienților cu epilepsie farmacorezistentă.- Au fost determinați și apreciați ponderea factorilor ce duc la apariția epilepsiei farmacorezistente.- A fost apreciată analiza efectului terapiei adecvate complexe până la obținerea remisiei complete a pacienților cu epilepsie farmacorezistentă.- A fost apreciată eficacitatea folosirii a telemetriei video EEG de lungă durată. - Fondarea bibliotecii a pacienților cu diverse expresii semiologice a crizelor epileptice.- A fost re-evaluata si completata Fișa de examinare a pacientului cu status epileptic - Au fost implementate noi Scăli de evaluare a calității tratamentului farmacologic- Au fost consolidate si actualizate recomandații privind ameliorarea prognosticului și calității vieții- S-a apreciat sistemogeneza factorilor de risc pentru Epilepsie și depistarea noilor factori de risc în populaţia RM în dependenţă de categoria de vârstă, educaţie, gen, loc de trai.- S-a optimizat serviciului de urgenţă cu spitalizarea precoce a tuturor pacienţilor cu Epilepsie farmacorezistentă.
Project impact: 1. Rezultatele investigaţiilor ne vor permite de a micşora nivelul morbidităţii, mortalităţii şi invalidizării neurologice la pacienți. 2. Se va efectua analiza complexă a rezultatelor clinice a pacienților cu epilepsie farmacorezistentă, se vor determina factorii ce duc la apariția epilepsiei farmacorezistente, se va analiza efectul terapiei adecvate complexe pînă la obținerea remisiei complete a pacienților la care anterior a fost stabilit diagnosticul de epilepsie farmacorezistentă, se va demonstra eficacitatea înaltă de folosire a telemetriei video EEG de lungă durată pentru tratamentul cu succes a epilepsiei farmacorezistente. 3. Se va aprecia spectrul schimbărilor neuromorfologice la pacienţii cu epilepsie în populaţia Republicii Moldova, se vor aprecia particularităţile corelative a schimbărilor neuromorfologice şi neurofiziologice la pacienţii cu epilepsie şi epilepsie medicamentos rezistentă, se vor elabora criterii de diagnostic, diagnostic diferenţial şi se vor propune unele strategii de selectare a tratamentului la pacienţii cu epilepsie şi epilepsie farmaco-rezistentă, va fi posibil instituirea tratamentului neurochirurgical a pacienţilor cu epilepsie farmacorezistentă.
Issue Date: 2015
URI: http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/27416
Appears in Collections:Proiecte Instituționale

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
RAPORT_2015_2019_Stanislav_Groppa.pdf2.09 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback