|
- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- REVISTE MEDICALE NEINSTITUȚIONALE
- Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină
- Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină 2016
- Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină Nr. 2 (66) / 2016
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/1578
Title: | Cunoştinţele, atitudinile şi aptitudinile cadrelor didactice din instituţiile preuniversitare în domeniul profilaxiei unor maladii frecvent întâlnite şi al stilului sănătos de viaţă |
Other Titles: | Considerations about knowledge, attitudes and skills of teachers from pre-university institutions in prophylaxis of diseases commonly occurring and a healthy lifestyle Знания и навыки педагогических кадров в профилактике распространенных заболеваний и здорового образа жизни |
Authors: | Tîrsina, Alla Zepca, Victor |
Keywords: | teachers;disease prevention;healthy lifestyle |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Asociația Obștească ”Economie, Management și Psihologie în Medicină” din Republica Moldova |
Citation: | TÎRSINA, Alla, ZEPCA, Victor. Cunoştinţele, atitudinile şi aptitudinile cadrelor didactice din instituţiile preuniversitare în domeniul profilaxiei unor maladii frecvent întâlnite şi al stilului sănătos de viaţă. In: Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină. 2016, nr. 2(66), pp. 188-190. ISSN 1729-8687. |
Abstract: | Teachers from pre-university institutions have insufficient knowledge, also needed attitudes and behavior in the field of prevention of diseases commonly found as influenza, acute diarrheal diseases and cardiovascular diseases. In their view only cooking salt and sugar foods are those that would be required for limited their excess food as harmful to health. Педагогические кадры средних учебных заведений владеют в недостаточной мере знаниями и навыками по профилактике распространенных заболеваний как грипп, острые желудочно-кишечные болезни, сердечно сосудистые заболевании. Педагоги считают, что поваренная соль и сахар являются продуктами, которые необходимо ограничить в питании, так как их избыток наносит вред здоровью. |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/1578 http://revistaspemm.md/wp-content/uploads/2019/05/cm2_66_2016cg.pdf |
ISSN: | 1729-8687 |
Appears in Collections: | Sănătate Publică, Economie şi Management în Medicină Nr. 2 (66) / 2016
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|