USMF logo

Institutional Repository in Medical Sciences
of Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy
of the Republic of Moldova
(IRMS – Nicolae Testemitanu SUMPh)

Biblioteca Stiintifica Medicala
DSpace

University homepage  |  Library homepage

 
 
Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/20.500.12710/16423
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorGrigoriev, Valeria
dc.contributor.authorChiru, Tatiana
dc.date.accessioned2021-03-29T08:40:11Z
dc.date.available2021-03-29T08:40:11Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationGRIGORIEV, Valeria, CHIRU, Tatiana. Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 95-97. ISSN 1812-5077.en_US
dc.identifier.issn1812-5077
dc.identifier.urihttp://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16423
dc.descriptionCatedra de farmacognozie și botanică farmaceutică, IP USMF “ Nicolae Testemițanu ”, Republica Moldovaen_US
dc.description.abstractRezumat. Scopul acestui studiu este de a investiga efectul germinării asupra totalului fenolic și acțiunii antioxidante a semințelor de grîu, floarea soarelui și porumb. Germinarea majorează totalul fenolic la fel ca și capacitatea antioxidantă, evaluată utilizînd metoda DPPH. Printre probele cercetare, semințele de grîu se deosebesc prin valorile cele mai scăzute ale totalului fenolic și capacității antioxidante. Germenii de porumb și floarea soarelui sunt cei mai bogați în conținutul de fenoli și manifesta cea mai înaltă capacitate antioxidantă. În această lucrare s-a dezvăluit că germenii sunt o sursă reușită de compuși bioactivi cu antioxidanți în rația noastră alimentară.en_US
dc.description.abstractAbstract. The aim of this study was to investigate the effect of germination on the phenolic content and antioxidant activity in the seeds of wheat, sunflower and maize. Germination increased total phenolic content as well as antioxidant activity, evaluated using DPPH method. Among the samples, wheat seed was characterized by lowest levels of total phenols and antioxidant activity. Maize and sunflower sprouts were the most rich in phenols and exhibited the highest antioxidant activity. In this work it was found that the sprouts are a good source of bioactive compounds in our diet with health-promoting antioxidants.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherAsociația Farmaciștilor din Republica Moldovaen_US
dc.relation.ispartofRevista Farmaceutică a Moldoveien_US
dc.subjectsproutsen_US
dc.subjectphenolsen_US
dc.subjectantioxidantsen_US
dc.subjectbioactive compoundsen_US
dc.titleSprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seedsen_US
dc.title.alternativeGerminarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidanteen_US
dc.typeOtheren_US
Appears in Collections:Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SPROUTING_AS_A_METHOD_OF_INCREASING_THE_TOTAL_PHENOLIC.pdf204.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2013  Duraspace - Feedback