DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Grigoriev, Valeria | |
dc.contributor.author | Chiru, Tatiana | |
dc.date.accessioned | 2021-03-29T08:40:11Z | |
dc.date.available | 2021-03-29T08:40:11Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | GRIGORIEV, Valeria, CHIRU, Tatiana. Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 95-97. ISSN 1812-5077. | en_US |
dc.identifier.issn | 1812-5077 | |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16423 | |
dc.description | Catedra de farmacognozie și botanică farmaceutică, IP USMF “ Nicolae Testemițanu ”, Republica Moldova | en_US |
dc.description.abstract | Rezumat. Scopul acestui studiu este de a investiga efectul germinării asupra totalului fenolic și acțiunii antioxidante a semințelor de
grîu, floarea soarelui și porumb. Germinarea majorează totalul fenolic la fel ca și capacitatea antioxidantă, evaluată utilizînd metoda
DPPH. Printre probele cercetare, semințele de grîu se deosebesc prin valorile cele mai scăzute ale totalului fenolic și capacității antioxidante.
Germenii de porumb și floarea soarelui sunt cei mai bogați în conținutul de fenoli și manifesta cea mai înaltă capacitate antioxidantă.
În această lucrare s-a dezvăluit că germenii sunt o sursă reușită de compuși bioactivi cu antioxidanți în rația noastră alimentară. | en_US |
dc.description.abstract | Abstract. The aim of this study was to investigate the effect of germination on the phenolic content and antioxidant activity in the
seeds of wheat, sunflower and maize. Germination increased total phenolic content as well as antioxidant activity, evaluated using
DPPH method. Among the samples, wheat seed was characterized by lowest levels of total phenols and antioxidant activity. Maize
and sunflower sprouts were the most rich in phenols and exhibited the highest antioxidant activity. In this work it was found that the
sprouts are a good source of bioactive compounds in our diet with health-promoting antioxidants. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova | en_US |
dc.relation.ispartof | Revista Farmaceutică a Moldovei | en_US |
dc.subject | sprouts | en_US |
dc.subject | phenols | en_US |
dc.subject | antioxidants | en_US |
dc.subject | bioactive compounds | en_US |
dc.title | Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds | en_US |
dc.title.alternative | Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante | en_US |
dc.type | Other | en_US |
Appears in Collections: | Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
|