- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- REVISTE MEDICALE NEINSTITUȚIONALE
- Revista Farmaceutică a Moldovei
- Revista Farmaceutică a Moldovei 2016
- Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/16423
Title: | Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds |
Other Titles: | Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante |
Authors: | Grigoriev, Valeria Chiru, Tatiana |
Keywords: | sprouts;phenols;antioxidants;bioactive compounds |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova |
Citation: | GRIGORIEV, Valeria, CHIRU, Tatiana. Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 95-97. ISSN 1812-5077. |
Abstract: | Rezumat. Scopul acestui studiu este de a investiga efectul germinării asupra totalului fenolic și acțiunii antioxidante a semințelor de
grîu, floarea soarelui și porumb. Germinarea majorează totalul fenolic la fel ca și capacitatea antioxidantă, evaluată utilizînd metoda
DPPH. Printre probele cercetare, semințele de grîu se deosebesc prin valorile cele mai scăzute ale totalului fenolic și capacității antioxidante.
Germenii de porumb și floarea soarelui sunt cei mai bogați în conținutul de fenoli și manifesta cea mai înaltă capacitate antioxidantă.
În această lucrare s-a dezvăluit că germenii sunt o sursă reușită de compuși bioactivi cu antioxidanți în rația noastră alimentară. Abstract. The aim of this study was to investigate the effect of germination on the phenolic content and antioxidant activity in the
seeds of wheat, sunflower and maize. Germination increased total phenolic content as well as antioxidant activity, evaluated using
DPPH method. Among the samples, wheat seed was characterized by lowest levels of total phenols and antioxidant activity. Maize
and sunflower sprouts were the most rich in phenols and exhibited the highest antioxidant activity. In this work it was found that the
sprouts are a good source of bioactive compounds in our diet with health-promoting antioxidants. |
metadata.dc.relation.ispartof: | Revista Farmaceutică a Moldovei |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16423 |
ISSN: | 1812-5077 |
Appears in Collections: | Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|