|
- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 1. COLECȚIA INSTITUȚIONALĂ
- MATERIALE ALE CONFERINȚELOR ȘTIINȚIFICE
- Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare: Materialele Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale, ediția a III-a, 06-07 noiembrie 2020
- Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare: Materialele Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale, ediția a III-a, 06-07 noiembrie 2020
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/23230
Title: | Impactul relevanței relației multiforme dintre sănătate și consumul de carne de pasăre |
Other Titles: | Impact of the relevance of the multiform relationship between health and consumption of poultry meat |
Authors: | Petcu, Igor Balan, Ion Demcenco, Boris Osadci, Natalia Roșca, Feodora Gramovic, Veaceslav |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Catedra de filosofie şi bioetică, Centrul Național de Bioetică din Republica Moldova, Asociația pentru Filosofie din Republica Moldova |
Citation: | PETCU, Igor, BALAN, Ion, DEMCENCO, Boris, et al. Impactul relevanței relației multiforme dintre sănătate și consumul de carne de pasăre. In: Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare = Health, Medicine and Bioethics in Contemporary Society: Inter- and Pluridisciplinary Studies: mater. conf. șt. internaț., ed. a 3-a, 06-07 noiembrie 2020. Chişinău: Print-Caro, 2020, pp. 376-381. ISBN 978-9975-56-805-0. |
Abstract: | The relevance of the relationship between health and consumption of poultry meat is multifaceted, and must be analyzed in detail, with specific scientific
attention, associated with a balanced ration and the health of the population. The
poultry meat has multiple priorities – variable energy, unsaturated lipids, highly
digestible proteins, B-group vitamins, minerals and other valuable components.
The poultry meat is considered the optimal protein component in the ration, which
is associated with reducing the incidence of risk of overweight and obesity, cardiovascular disease, diabetes et al. Also, poultry meat, and white in particular, especially, in the composition of the ration contributes to the general physiological favoring of the body in various states and conditions (conception, pregnancy, growth,
senescence) and provides the body’s needs in calories and protein. |
metadata.dc.relation.ispartof: | Sănătatea, Medicina şi Bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare: Conferinţa Ştiinţifică Internaţională, ediția a III-a, 06-07 noiembrie 2020 |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/23230 |
ISBN: | 978-9975-56-805-0 |
Appears in Collections: | Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare: Materialele Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale, ediția a III-a, 06-07 noiembrie 2020
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|