|
- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 1. COLECȚIA INSTITUȚIONALĂ
- MATERIALE ALE CONFERINȚELOR ȘTIINȚIFICE
- Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: studii inter și pluridisciplinare: Materialele Conferinței Științifice Internaționale, ediția a VI-a, 6-7 octombrie 2023
- Conferința Științifică Internațională : „Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: studii inter și pluridisciplinare”, ediția a VI-a, 6-7 octombrie 2023
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/26293
Title: | Sănătatea populației în perspectiva siguranței alimentare a aviculturii industriale |
Other Titles: | Population health in the perspective of industrial poultry food safety |
Authors: | Petcu, Igor Balan, Ion Demcenco, Boris Osadci, Natalia Roșca, Feodora Gramovici, Ana |
Issue Date: | 2023 |
Publisher: | Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, Centrul Național de Bioetică din Republica Moldova, Institutul Național de Patologie „Victor Babeș”, București, România, Universitatea Națională de Sănătate „P. Shupyk” din Ucraina, Institutul de Fiziologie și Sanocreatologie, USM, Republica Moldova |
Citation: | PETCU, Igor, BALAN, Ion, DEMCENCO, Boris, et al. Sănătatea populației în perspectiva siguranței alimentare a aviculturii industriale. In: Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare = Health, Medicine and Bioethics in Contemporary Society: Inter- and Pluridisciplinary Studies: mater. conf. șt. internaț., ed. a 6-a, 6-7 octombrie 2023. Chişinău: Print-Caro, 2023, pp. 330-335. ISBN 978-9975-82-334-0. |
Abstract: | Food safety remains an ongoing and significant public health concern
for the food poultry industry. This concern includes not only the poultry
sector of the poultry industry, but also the commercial egg industry. Foodborne pathogens can be in contact throughout the production chain, from
initial hatching to processing and ultimately to poultry retailing and cooking. The prevention and control of these pathogens in industrial poultry
production requires the identification of their sources and transmission
routes. Characterization of microbial populations by gene sequencing for
taxonomic identification and comparison of microbiome diversity gives the
poultry industry new insight into associated microbial communities with
all aspects of poultry production and health maintenance. |
metadata.dc.relation.ispartof: | Sănătatea, medicina şi bioetica în societatea contemporană: studii inter şi pluridisciplinare: Materialele Conferinței Științifice Internaționale, ediția a VI-a, 6-7 octombrie 2023 |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/26293 |
ISBN: | 978-9975-82-334-0 |
Appears in Collections: | Conferința Științifică Internațională : „Sănătatea, medicina și bioetica în societatea contemporană: studii inter și pluridisciplinare”, ediția a VI-a, 6-7 octombrie 2023
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|