- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 1. COLECȚIA INSTITUȚIONALĂ
- ANALE ȘTIINȚIFICE USMF “NICOLAE TESTEMIȚANU”
- Anale științifice USMF “Nicolae Testemițanu”, 2013, Ediția a XIV-a
- Volumul 1
- Farmacie
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/2690
Title: | Studiul interacţiunilor medicament-aliment în grupul anticoagulantelor cumarinice |
Other Titles: | Food-drug interactions among the anticoagulant medicines |
Authors: | Uncu, Livia Jardan, Diana Vîslouh, Oxana Suvorchina, Olga Moiseev, Ana Uncu, Andrei |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | CEP Medicina |
Citation: | UNCU, Livia, JARDAN, Diana et al. Studiul interacţiunilor medicament-aliment în grupul anticoagulantelor cumarinice. In: Anale ştiinţifice ale IP USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 9-a. Chişinau: СEP Medicina, 2013, vol. 1: Probleme medico-biologice şi farmaceutice, pp. 361-364. |
Abstract: | The food-drug interactions on the example of warfarin and two foods - garlic and ginger -
were studied. It is shown, that concomitant administration of warfarin with increased
consumption of garlic and ginger, leads to enhanced anticoagulant effect of warfarin with
increased risk of bleeding. Is recommended to reduce consumption of these foods during the
treatment with cumarinic anticoagulants.
Au fost studiate interacţiunile medicament-aliment pe exemplul Warfarinei şi a două
alimente - usturoiul şi ghimbirul. S-a demonstrat, că administrarea Warfarinei concomitent cu
consumul sporit de usturoi şi ghimbir, duce la potenţarea efectului anticoagulant cu risc sporit de
hemoragii. Se recomandă diminuarea consumului acestor alimente în timpul tratamentului cu
anticoagulante cumarinice. |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/2690 |
Appears in Collections: | Farmacie
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|