DC Field | Value | Language |
dc.contributor.author | Vasilaşcu, Adriana | |
dc.date.accessioned | 2019-06-25T04:47:30Z | - |
dc.date.available | 2019-06-25T04:47:30Z | - |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.citation | VASILAŞCU, Adriana. Eroziunea dentară ca rezultat al unor acizi alimentari. In: Anale Științifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 9-a. Chișinău: CEP Medicina, 2008, vol. 4: Probleme clinico-chirurgicale, pp. 382-385. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/3417 | - |
dc.description | Catedra stomatologie terapeutică FPM | en_US |
dc.description.abstract | Early recognition of dental erosion is important to prevent serious irreversible damage to the dentition. Direct association between the frequency of acidulated drinks consumption and the increased risk of erosion development presents powerful evidence for aetiology. The primary dental care is the first responsibility in prevention of erosion of hard dental tissue.
Recunoaşterea precoce a eroziunilor dentare este importantă la prevenţia unor dereglări ireversibile ale dentiţiei. Asocierea directă dintre frecvenţa consumului băuturilor acidulate şi riscul sporit al dezvoltării eroziunii prezintă dovezi convingătoare în etiologia lor. Îngrijirea dentară primară este prima responsabilitate în prevederea apariţiei eroziunilor ţesutului dentar dur. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | CEP Medicina | en_US |
dc.title | Eroziunea dentară ca rezultat al unor acizi alimentari | en_US |
dc.title.alternative | Dental Erosion as Result of Some Food Acids | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Stomatologie
|