- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 1. COLECȚIA INSTITUȚIONALĂ
- ANALE ȘTIINȚIFICE USMF “NICOLAE TESTEMIȚANU”
- Anale științifice USMF “Nicolae Testemițanu”, 2008, Ediția a IX-a
- Volumul 4
- Stomatologie
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/3417
Title: | Eroziunea dentară ca rezultat al unor acizi alimentari |
Other Titles: | Dental Erosion as Result of Some Food Acids |
Authors: | Vasilaşcu, Adriana |
Issue Date: | 2008 |
Publisher: | CEP Medicina |
Citation: | VASILAŞCU, Adriana. Eroziunea dentară ca rezultat al unor acizi alimentari. In: Anale Științifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 9-a. Chișinău: CEP Medicina, 2008, vol. 4: Probleme clinico-chirurgicale, pp. 382-385. |
Abstract: | Early recognition of dental erosion is important to prevent serious irreversible damage to the dentition. Direct association between the frequency of acidulated drinks consumption and the increased risk of erosion development presents powerful evidence for aetiology. The primary dental care is the first responsibility in prevention of erosion of hard dental tissue.
Recunoaşterea precoce a eroziunilor dentare este importantă la prevenţia unor dereglări ireversibile ale dentiţiei. Asocierea directă dintre frecvenţa consumului băuturilor acidulate şi riscul sporit al dezvoltării eroziunii prezintă dovezi convingătoare în etiologia lor. Îngrijirea dentară primară este prima responsabilitate în prevederea apariţiei eroziunilor ţesutului dentar dur. |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/3417 |
Appears in Collections: | Stomatologie
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|