- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 1. COLECȚIA INSTITUȚIONALĂ
- ANALE ȘTIINȚIFICE USMF “NICOLAE TESTEMIȚANU”
- Anale științifice USMF “Nicolae Testemițanu”, 2009, Ediția a X-a
- Volumul 4
- Stomatologie terapeutică
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/3856
Title: | Tratamentul cariilor medii clasa I şi II Black prin metode contemporane |
Other Titles: | The treatment of the medium caries the 1st and the 2nd class after Black using contemporary methods |
Authors: | Onica, Olesea |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | CEP "Medicina" |
Citation: | ONICA, Olesea. Tratamentul cariilor medii clasa I şi II Black prin metode contemporane. In: Anale Științifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 10-a. Chișinău: CEP Medicina, 2009, vol. 4: Probleme clinico-chirurgicale, pp. 442-445. |
Abstract: | The caries is a cronic distructive process of the hard dental tissue that develops throught the unusual swelling process that concerns the pulp, the apical paradont and the whole body. According to the statistics, in the well developed countries, the caries rate is 95-98% althought the number of the patients is increasing. In this thesis data were worked out according to the clinical and paraclinical diagnosis, the caries treatment using Sandwich Tecknique and Layer Tecknique.
Caria dentară este un proces distructiv cronic al ţesuturilor dure dentare care evoluiază prin fenomene inflamatorii atipice şi care în final,interesează pulpa dentară şi paradonţiul apical, iar prin complicaţiile sale întregul organism.
Conform statisticii în ţările cu un grad înalt de dezvoltare, rata depistării cariei dentare reprezintă 95-98 %.În această teză au fost elaborate date cu privire la diagnosticul clinic şi paraclinic, tratamentul cariilor clasa I şi II Black prin metodele: ,,Sandwich” şi ,,Tehnica de aplicare în straturi”. |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/3856 |
Appears in Collections: | Stomatologie terapeutică
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|