Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Cafeaua Arabica vs cafeaua Robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor activi

Show simple item record

dc.date.accessioned 2021-03-25T13:14:23Z
dc.date.available 2021-03-25T13:14:23Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation DONICI, Elena, UNCU, Andrei, VALICA, Vladimir, et al. Cafeaua Arabica vs cafeaua Robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor active. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 38-41. ISSN 1812-5077. en_US
dc.identifier.issn 1812-5077
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16329
dc.description Centrul Științific al Medicamentului, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Catedra Chimie farmaceutică și toxicologică, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București, România en_US
dc.description.abstract Rezumat. Boabele de cafea Arabica sunt mult mai scumpe și valoroase în comparație cu cele Robusta, fapt care ar putea duce la falsificare prin înlocuirea sau amestecarea cu cafeaua Robusta pentru a obține un avantaj economic. S-a efectuat un review al literaturii referitor la posibilitatea de a diferenția cafeaua Arabica de Robusta prin compoziția chimică. S-a făcut concluzia că sunt insuficiente date în literatură și sunt necesare mai multe cercetări la acest subiect. en_US
dc.description.abstract Abstract. Arabica beans are more expensive and valuable compared to the Robusta, that could lead to falsification by replacing or mixing Arabica coffee with Robusta to obtain an economic advantage. It was reviewed the posibility of how to differentiate the Arabica coffee from Robusta by their chemical composition. It has been concluded that there are insufficient data in the literature and it is needed more researches on this topic. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova en_US
dc.relation.ispartof Revista Farmaceutică a Moldovei en_US
dc.subject arabica en_US
dc.subject robusta en_US
dc.subject review en_US
dc.title Cafeaua Arabica vs cafeaua Robusta. Aspecte de calitate și componența principiilor activi en_US
dc.title.alternative Arabica coffee vs Robusta coffee. Aspects of quality and composition of active principles en_US
dc.type Other en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
    Materialele Conferinței științifice cu participare internațională „De la design-ul medicamentului la calitate și inofensivitate” în memoria profesorului Filip Babilev „80 ani de la naștere”, 11 Noiembrie 2016, Chișinău, Republica Moldova

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics