Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS

Show simple item record

dc.contributor.author Uncu, Livia
dc.contributor.author Potlog, Mariana
dc.contributor.author Donici, Elena
dc.contributor.author Podgornîi, Ana
dc.contributor.author Valica, Vladimir
dc.date.accessioned 2021-03-26T08:49:08Z
dc.date.available 2021-03-26T08:49:08Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation UNCU, Livia, POTLOG, Mariana, DONICI, Elena, et al. Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 59-61. ISSN 1812-5077. en_US
dc.identifier.issn 1812-5077
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16352
dc.description Centrul Științific al Medicamentului, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Catedra Chimie farmaceutică și toxicologică, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova en_US
dc.description.abstract Rezumat. Uleiurile extrase din plante sunt utilizate pe larg in domeniul alimentar, dar si in alte domenii precum cosmetica și industria farmaceutică. Acestea prezintă o deosebită valoare datorita numerosilor principii activi benefici care intră în componența lor. În acest studiu s-a analizat din punct de vedere cantitativ conținutul de vitamine E și A, precum și a β-carotenului în patru uleiuri vegetale: ulei de măsline, ulei de cătină, ulei de germeni de grîu și ulei de semințe de struguri prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. Conţinutul cel mai mare de vitaminele E și A a fost găsit în uleiul de germeni de grîu, iar de β-caroten în uleiul de măsline. en_US
dc.description.abstract Abstract. In this study it was analyzed quantitatively the content of vitamins E and A, as well as β-carotene from four vegetable oils: olive oil, seabuckthorn oil, wheat germ oil and grape seed oil by UV-VIS spectrophotometric method. The highest content of vitamins E and A was found in the wheat germ oil, and the highest content of β-carotene in the olive oil. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova en_US
dc.relation.ispartof Revista Farmaceutică a Moldovei en_US
dc.subject vitamin E en_US
dc.subject vitamin A en_US
dc.subject β-carotene en_US
dc.subject UV-VIS spectrophotometry en_US
dc.title Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS en_US
dc.title.alternative Quantitative analysis of vitamins E, A and β-carotene from vegetable oils by UV-VIS spectrophotometric method en_US
dc.type Other en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
    Materialele Conferinței științifice cu participare internațională „De la design-ul medicamentului la calitate și inofensivitate” în memoria profesorului Filip Babilev „80 ani de la naștere”, 11 Noiembrie 2016, Chișinău, Republica Moldova

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics