dc.contributor.author |
Popînin, Mihaela |
|
dc.date.accessioned |
2021-03-26T09:29:12Z |
|
dc.date.available |
2021-03-26T09:29:12Z |
|
dc.date.issued |
2019 |
|
dc.identifier.citation |
POPÎNIN, Mihaela. Identificarea și dozarea flavonoidelor în părţi aeriene de turiţă și cicoare = Identification and dosing of flavonoides in aerial parts of agremony and chicory. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2019, nr. 1-4, p. 16. ISSN 1812-5077. |
en_US |
dc.identifier.issn |
1812-5077 |
|
dc.identifier.uri |
http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16354 |
|
dc.description |
Catedra de farmacognozie și
botanică farmaceutică,
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie
„Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova |
en_US |
dc.description.abstract |
Introducere. O direcție actuală a dezvoltării industriei
farmaceutice este obținerea și utilizarea extractelor
din plante medicinale care conțin diverse principii active,
incusiv flavonoide.
Scopul lucrării. Identificarea și dozarea flavonoidelor
în părți aeriene de turiță (Agrimoniae herba, Agrimonia
eupatoria L. fam. Rosaceae) și cicoare (Cichorii herba, Cichorium
intyibus L. fam. Asteraceae).
Material și metode. În realizarea obiectivului trasat,
produsele vegetale: Agrimoniae herba, Cichorii herba au
fost recoltate din colecția Centrului Știinífic de Cultivare
a Plantelor Medicinale USMF “Nicolae Testemițanu”.
Identificarea flavonoidelor s-a efectuat prin cromatografie
pe strat subțire, dozarea s-a realizat spectrofotometric
în UV/VIS.
Rezultate. Cromatografia pe strat subțire, faza mobilă:
etil acetat: acetonă: acid formic: apă (25:2:2:1) și
în calitate de martori rutozida, quercetina și apigenina,
confirmă prezența flavonoidelor. Conținutul flavonoidelor
exprimat în rutozidă este de 0,76% – Agrimoniae
herba și 0,56% – Cichorii herba la lungimea de undă 430
nm; exprimat în quercetină: 0,71% – Agrimoniae herb și
0,29% – Cichorii herba la 425 nm; exprimat în apigenină:
2,21% – Agrimoniae herba și 2,23% – Cichorii herba la
lungimea de undă 340 nm.
Concluzii. Studiul dat a relevat faptul că metoda analitică
spectrofotometrică în UV/VIS este potrivită pentru
determinarea conținutului total de flavonoide din produsele
vegetale din turiță și cicoare. |
ro |
dc.description.abstract |
Introduction. One of the current development of the
pharmaceutical industry is obtaining and using medicinal
plants extracts, that contain various active principles,
including flavonoids.
The aim of the study. Identification and dosing of
flavonoids in aerial parts of agrimony (Agrimoniae herba,
Agrimonia eupatoria L. fam. Rosaceae) and chicory
(Cichorii herba, Cichorium intyibus L. fam. Asteraceae).
Material and methods. For achieving of the objective,
vegetal products: Agrimoniae herba, Cichorii herba
were harvested from the collection of the Nicolae Testemitanu
SUMPh Scientific Center for Cultivation of Medicinal
Plants. Flavonoids identification was performed
by thin layer chromatograph, the dosing was performed
UV /VIS spectrophotometrically.
Results. Thin layer chromatography with the following
mobile phase: ethyl acetate: acetone: formic acid:
water (25: 2: 2: 1) and rutoside, quercetine, apigenine
were used as controllers to confirm the presence of flavonoids.
The contents of flavonoids expressed in rutoside
are 0.76% – Agrimoniae herba and 0,56% – Cichorii herba
at the wavelength 430 nm; expressed in quercetine:
0,71% – Agrimoniae herba and 0,29% – Cichorii herba at
425 nm; expressed in apigenine: 2,21% – Agrimoniae herba
and 2,23% – Cichorii herba at the wavelength 340 nm.
Conclusions. The present study revealed that the UV/
VIS spectrophotometric analytical method is suitable to
determine the total flavonoid content in agrimony and
chicory vegetal products. |
en_US |
dc.publisher |
Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova |
en_US |
dc.relation.ispartof |
Revista Farmaceutică a Moldovei: The Second Congress of Pharmaceutical Students Association from the Republic of Moldova dedicated to the 55th anniversary of the Faculty of Pharmacy ”Drug and Pharmacist: news and perspectives”, November 14-17, 2019, Chisinau, Republic of Moldova |
en_US |
dc.subject |
flavonoids |
en_US |
dc.subject |
UV/VIS spectrophotometry |
en_US |
dc.subject |
vegetal products |
en_US |
dc.title |
Identificarea și dozarea flavonoidelor în părţi aeriene de turiţă și cicoare |
ro |
dc.title.alternative |
Identification and dosing of flavonoides in aerial parts of agremony and chicory |
en_US |
dc.type |
Other |
en_US |