Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds

Show simple item record

dc.contributor.author Grigoriev, Valeria
dc.contributor.author Chiru, Tatiana
dc.date.accessioned 2021-03-29T08:40:11Z
dc.date.available 2021-03-29T08:40:11Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation GRIGORIEV, Valeria, CHIRU, Tatiana. Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 95-97. ISSN 1812-5077. en_US
dc.identifier.issn 1812-5077
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16423
dc.description Catedra de farmacognozie și botanică farmaceutică, IP USMF “ Nicolae Testemițanu ”, Republica Moldova en_US
dc.description.abstract Rezumat. Scopul acestui studiu este de a investiga efectul germinării asupra totalului fenolic și acțiunii antioxidante a semințelor de grîu, floarea soarelui și porumb. Germinarea majorează totalul fenolic la fel ca și capacitatea antioxidantă, evaluată utilizînd metoda DPPH. Printre probele cercetare, semințele de grîu se deosebesc prin valorile cele mai scăzute ale totalului fenolic și capacității antioxidante. Germenii de porumb și floarea soarelui sunt cei mai bogați în conținutul de fenoli și manifesta cea mai înaltă capacitate antioxidantă. În această lucrare s-a dezvăluit că germenii sunt o sursă reușită de compuși bioactivi cu antioxidanți în rația noastră alimentară. en_US
dc.description.abstract Abstract. The aim of this study was to investigate the effect of germination on the phenolic content and antioxidant activity in the seeds of wheat, sunflower and maize. Germination increased total phenolic content as well as antioxidant activity, evaluated using DPPH method. Among the samples, wheat seed was characterized by lowest levels of total phenols and antioxidant activity. Maize and sunflower sprouts were the most rich in phenols and exhibited the highest antioxidant activity. In this work it was found that the sprouts are a good source of bioactive compounds in our diet with health-promoting antioxidants. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova en_US
dc.relation.ispartof Revista Farmaceutică a Moldovei en_US
dc.subject sprouts en_US
dc.subject phenols en_US
dc.subject antioxidants en_US
dc.subject bioactive compounds en_US
dc.title Sprouting as a method of increasing the total phenolic content and antioxidant activity of selected seeds en_US
dc.title.alternative Germinarea semințelor – metodă de majorare a totalului fenolic și a capacității antioxidante en_US
dc.type Other en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
    Materialele Conferinței științifice cu participare internațională „De la design-ul medicamentului la calitate și inofensivitate” în memoria profesorului Filip Babilev „80 ani de la naștere”, 11 Noiembrie 2016, Chișinău, Republica Moldova

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics