Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică UV-VIS

Show simple item record

dc.contributor.author Uncu, Livia
dc.contributor.author Valica, Vladimir
dc.contributor.author Suvorchina, Olga
dc.contributor.author Vislouh, Oxana
dc.contributor.author Mazur, Ecaterina
dc.contributor.author Roman, Zinaida
dc.date.accessioned 2021-04-04T13:51:23Z
dc.date.available 2021-04-04T13:51:23Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation UNCU, Livia, VALICA, Vladimir, SUVORCHINA, Olga et al. Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2015, nr. 1-2, pp. 24-27. ISSN 1812-5077. en_US
dc.identifier.issn 1812-5077
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16534
dc.description Catedra Chimie Farmaceutică şi Toxicologică, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova, Centrul Ştiințific al Medicamentului, IP USMF „Nicolae Testemițanu”, Republica Moldova en_US
dc.description.abstract Rezumat. Interesul crescut pentru izoflavonoide datorită beneficiilor asupra sănătăţii umane îşi are originea încă de la începutul descoperirii lor. O serie de studii in vitro au demonstrat inhibarea carcinogenezei de către flavonoide, existând unele dovezi esenţiale că acest lucru se produce şi in vivo. Cele mai studiate izoflavonoide din acest punct de vedere au fost genisteina şi daidzeina. În prezentul studiu a fost determinat conținutul de izoflavone în semințe de soia, dar și într-un șir de suplimente nutritive, fiind dezvoltată și perfectată o tehnică instrumentală simplă (spectrofotometrie în UV-VIS) după extragerea acestora cu metanol 70%. Tehnica utilizată pentru determinare s-a dovedit a fi exactă, sensibilă și reproductivă, limita de detecție a fost de 0, 64 μg/ml. en_US
dc.description.abstract Abstract. Increasing interest to izoflavones is due to the benefits to human health since its discovery. A number of studies in vitro has demonstrated the inhibition of carcinogenesis by izoflavones, which manifest the same action in vivo. Genistein and daidzein are the well -studied izoflavones from this point of view. In this study it was determined the content of isoflavones in soybean, but also in a few nutritional supplements. The simple instrumental technique (spectrophotometric UV-VIS) for determination of isoflavones after their extraction with methanol 70% have been developed and perfected. The technique used for the determination have been shown to be accurate, reproductive and sensitive, the detection limit was 0, 64 mg/ml. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova en_US
dc.relation.ispartof Revista Farmaceutică a Moldovei en_US
dc.subject izoflavones en_US
dc.subject spectrophotometric method en_US
dc.subject food supplements en_US
dc.title Determinarea cantitativă a izoflavonelor în diverse produse si suplimente alimentare prin metoda spectrofotometrică UV-VIS en_US
dc.title.alternative Quantitative determination of isoflavones in various products and food supplements using uv-vis spectrophotometric methods en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics