| dc.contributor.author | Cibotaru, Natalia | |
| dc.date.accessioned | 2021-04-08T17:47:40Z | |
| dc.date.available | 2021-04-08T17:47:40Z | |
| dc.date.issued | 2017 | |
| dc.identifier.citation | CIBOTARU, Natalia. Valorificarea produsului vegetal Hyperici flores = Valorisation of vegetable product Hyperici flores. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2017, nr. 1-2, p. 15. ISSN 1812-5077. | en_US |
| dc.identifier.issn | 1812-5077 | |
| dc.identifier.uri | https://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16606 | |
| dc.description | Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova | en_US |
| dc.description.abstract | Introducere. Produsul vegetal Hyperici flores colectat de la specia Hypericum perforatum L. din flora spontană a Republicii Moldova, comparativ cu produsul vegetal Hyperici herba conţine mai mult: ulei volatil, substanţe tanante, flavonoide si derivaţi ai antracenului [1]. Scopul lucrării. Efectuarea analizei chimice comparative a produselor extractive din Hyperici flores şi Hyperici herba. Material şi metode. Analiza calitativă s-a efectuat prin cromatografie pe strat subţire (CSS) şi cromatografie de lichide de înaltă performanţă (CLIP) [2]. Dozarea totalului de flavonoide şi polifenoli s-a efctuat la spectrofotometru Meterthech UV/VIS SP8001. Concentrarea extractelor hidroalcoolice s-a realizat la evaporatorul rotativ Laborota 4011- digital. Rezultate. Prin CSS şi CLIP s-au identificat flavonoidele în flori şi părţi aeriene de H perforatum L.: rutozida, hiperozida, izoquercitrozida, quercitrozida, quercetolul. Studiul chimic a demonstrat că în flori totalul de flavonoide (5.91%), polifenoli (8.8%) este mai mare decât în părţile aeriene (4.91% şi 6.24%, respectiv). în extractul uscat din flori totalul de flavonoide (67.28 mg/ml) este mai înalt decât în părţile aeriene (35.74 mg/ml). Concluzii. Studiile chimice necesită să fie continuate în elaborarea unei monografii pentru Hyperici flores. | en_US |
| dc.description.abstract | Introduction. The vegetable product Hyperici flores, collected from the plant Hypericum perforatum L from spontaneous flora of the Republic of Moldova contains more volatile oils, tannins, flavonoids, and anthracene derivatives than Hyperici herba [1]. The aim of the study. Comparative chemical analysis of extractive products obtained from Hyperici flores and Hyperici herba. Material and methods. The qualitative analysis was made through Thin Layer Chromatography (TLC) and High Performance Liquid Chromatography (HPLC) [2], The dosage of flavonoids and polyphenols compounds was done using Meterthech spectrophotometer UV/VIS SP8001. The hydroalcoholic extract was concentrated at the rotative evaporator Laborota 4011- digital. Results. Through TLC and HPLC was demonstrated the presence of flavonoids in flowers and in the aerial parts of H. perforatum L.: rutoside, hyperoside, izoquercitroside, quercitroside, quercetin. The results showed that the total of flavonoids (5.91 %) and polyphenols (8,8 %) are higher than in the aerial parts (4.91% and 6.24%, respectively ). The content of flavonoids compounds (67.28 mg/ml) in flowers are higher than in the extracted dry vegetable product from aerial parts (35.74 mg/ml). Conclusions. The chemical studies should be continued and then we can promote the elaboration of a monography for Hyperici flores. | en_US |
| dc.publisher | Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova | en_US |
| dc.relation.ispartof | Revista Farmaceutică a Moldovei: First Congress of Pharmaceutical Students Association from Republic of Moldova dedicated to the Year Nicolae Testemitanu "Innovation and creativity in pharmaceutical practice and research”, May 4-7, 2017, Chisinau, Republic of Moldova | en_US |
| dc.subject | flavonoids | en_US |
| dc.subject | polyphenols | en_US |
| dc.subject | Hyperici flore | en_US |
| dc.title | Valorificarea produsului vegetal Hyperici flores | en_US |
| dc.title.alternative | Valorisation of vegetable product Hyperici flores | en_US |
| dc.type | Article | en_US |