dc.contributor.author |
Cibotaru, Natalia |
|
dc.date.accessioned |
2021-04-08T17:47:40Z |
|
dc.date.available |
2021-04-08T17:47:40Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.citation |
CIBOTARU, Natalia. Valorificarea produsului vegetal Hyperici flores = Valorisation of vegetable product Hyperici flores. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2017, nr. 1-2, p. 15. ISSN 1812-5077. |
en_US |
dc.identifier.issn |
1812-5077 |
|
dc.identifier.uri |
http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16606 |
|
dc.description |
Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova |
en_US |
dc.description.abstract |
Introducere. Produsul vegetal Hyperici flores
colectat de la specia Hypericum perforatum L. din flora
spontană a Republicii Moldova, comparativ cu produsul
vegetal Hyperici herba conţine mai mult: ulei volatil,
substanţe tanante, flavonoide si derivaţi ai antracenului
[1].
Scopul lucrării. Efectuarea analizei chimice
comparative a produselor extractive din Hyperici flores
şi Hyperici herba.
Material şi metode. Analiza calitativă s-a efectuat
prin cromatografie pe strat subţire (CSS) şi
cromatografie de lichide de înaltă performanţă (CLIP)
[2]. Dozarea totalului de flavonoide şi polifenoli s-a
efctuat la spectrofotometru Meterthech UV/VIS SP8001. Concentrarea extractelor hidroalcoolice s-a
realizat la evaporatorul rotativ Laborota 4011- digital.
Rezultate. Prin CSS şi CLIP s-au identificat
flavonoidele în flori şi părţi aeriene de H perforatum L.:
rutozida, hiperozida, izoquercitrozida, quercitrozida,
quercetolul. Studiul chimic a demonstrat că în flori
totalul de flavonoide (5.91%), polifenoli (8.8%) este mai
mare decât în părţile aeriene (4.91% şi 6.24%,
respectiv). în extractul uscat din flori totalul de
flavonoide (67.28 mg/ml) este mai înalt decât în părţile
aeriene (35.74 mg/ml).
Concluzii. Studiile chimice necesită să fie continuate
în elaborarea unei monografii pentru Hyperici flores. |
en_US |
dc.description.abstract |
Introduction. The vegetable product Hyperici flores,
collected from the plant Hypericum perforatum L from
spontaneous flora of the Republic of Moldova contains
more volatile oils, tannins, flavonoids, and anthracene
derivatives than Hyperici herba [1].
The aim of the study. Comparative chemical
analysis of extractive products obtained from Hyperici
flores and Hyperici herba.
Material and methods. The qualitative analysis was
made through Thin Layer Chromatography (TLC) and
High Performance Liquid Chromatography (HPLC) [2],
The dosage of flavonoids and polyphenols compounds was
done using Meterthech spectrophotometer UV/VIS SP8001. The hydroalcoholic extract was concentrated at the
rotative evaporator Laborota 4011- digital.
Results. Through TLC and HPLC was demonstrated
the presence of flavonoids in flowers and in the aerial
parts of H. perforatum L.: rutoside, hyperoside,
izoquercitroside, quercitroside, quercetin. The results
showed that the total of flavonoids (5.91 %) and
polyphenols (8,8 %) are higher than in the aerial parts
(4.91% and 6.24%, respectively ). The content of
flavonoids compounds (67.28 mg/ml) in flowers are
higher than in the extracted dry vegetable product from
aerial parts (35.74 mg/ml).
Conclusions. The chemical studies should be
continued and then we can promote the elaboration of a
monography for Hyperici flores. |
en_US |
dc.publisher |
Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova |
en_US |
dc.relation.ispartof |
Revista Farmaceutică a Moldovei: First Congress of Pharmaceutical Students Association from Republic of Moldova dedicated to the Year Nicolae Testemitanu "Innovation and creativity in pharmaceutical practice and research”, May 4-7, 2017, Chisinau, Republic of Moldova |
en_US |
dc.subject |
flavonoids |
en_US |
dc.subject |
polyphenols |
en_US |
dc.subject |
Hyperici flore |
en_US |
dc.title |
Valorificarea produsului vegetal Hyperici flores |
en_US |
dc.title.alternative |
Valorisation of vegetable product Hyperici flores |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |