Medicina Stomatologică 2008/ Nr. 2(7): Recent submissions

  • Tintiuc, Elena (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Sunt prezentate materiale ce ţin de direcţiile prioritare de dezvoltare a asistenţei stomatologice garantată de stat în condiţiile noi de implimentare a sistemului Asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală ...
  • Кушнир, А.С.; Шепель, Ф.Г.; Шепель, Д.Ф.; Тритиченко, И.А.; Тритиченко, В.А.; Кырлиг, В.А. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu, 2008)
    Rezumat Utilizarea phenglycol–ului la tratarea inflamaţiilor cavităţii bucale obţinut din extracte de plante. A fost experimentat pe şobolani albi şi în diferite cazuri clinice demonstrînd o acţiune antibactericidă. Nu ...
  • Granciuc, Gheorghe (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat A fost depistată aprecierea dozei optime la administrarea aductului trifluoacetatului de zinc cu picolina. Rezultatele analizelor au fost colectate în baza a 12 compuşi de zinc administraţi la 96 şobolani albi ...
  • Zabolotnîi, Georgeta; Zabolotnîi, Dumitru (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Preparatul Angenol gel a fost folosit la 120 pacienţi cu afecţiuni parodontale şi ale mucoasei, manifestînd o eficacitate rapidă a tratamentului.
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat S‑a stabilit faptul că produsele vegetale cultivate pe solurile bogate în fluor conţin o cantitate sporită a acestuia, fapt valabil şi pentru produsele alimentare de origine animală. Luînd în consideraţie faptul ...
  • Burlacu, Valeriu (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu, 2008)
    Rezumat Se propune o modalitate raţională de formare a preţurilor pentru serviciile stomatologice acordate populaţiei prin sistema de segmentare a serviciilor elementare (etapele tratamentului).

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account