dc.contributor.author |
Verejan, Svetlana |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-25T00:34:20Z |
|
dc.date.available |
2019-06-25T00:34:20Z |
|
dc.date.issued |
2008 |
|
dc.identifier.citation |
VEREJAN, Svetlana. Obezitatea şi principiile alimentaţiei corecte. In: Anale Științifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 9-a. Chișinău: CEP Medicina, 2008, vol. 1: Probleme medico-biologice şi farmaceutice, pp. 186-190. |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/3093 |
|
dc.description |
Catedra Biochimie şi Biochimie Clinică |
en_US |
dc.description.abstract |
Obesity is not just a cosmetic consideration; it is a serious health problem. It is prodused by the combination of an excessive nutrient intake and a sedentary lifestyle. Some studies reveal that excessive body predisposes to various diseases, particularly cardiovascular diseases, diabetes mellitus type 2, cerebrovascular accidents, sleep apnea, high blood pressure (hypertension), hypercholesterolemia and osteoarthritis. The main treatment for obesity is to reduce body fat by eating fewer calories and exercising more.
Obezitatea este nu doar inestetică, ci şi o problemă serioasă de sănătate. Ea este produsă prin combinaţia unei ingestii nutritive excesive şi a unui stil de viaţă sedentar. Unele studii arată că greutatea corporală excesivă predispune spre variate boli, in special boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2, accidente cerebrovasculare, apnee, hipertensiune, hipercolesterolemie şi osteoartrita. Tratamentul principal în obezitate este reducerea masei corporale prin dieta hipocalorică şi activitate fizica sustinuta. |
en_US |
dc.language.iso |
ro |
en_US |
dc.publisher |
CEP "Medicina" |
en_US |
dc.title |
Obezitatea şi principiile alimentaţiei corecte |
en_US |
dc.title.alternative |
Obesity and the principles of correct nutrition |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |