Show simple item record

dc.contributor.author Verejan, Svetlana
dc.date.accessioned 2019-06-25T00:34:20Z
dc.date.available 2019-06-25T00:34:20Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation VEREJAN, Svetlana. Obezitatea şi principiile alimentaţiei corecte. In: Anale Științifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 9-a. Chișinău: CEP Medicina, 2008, vol. 1: Probleme medico-biologice şi farmaceutice, pp. 186-190. en_US
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/3093
dc.description Catedra Biochimie şi Biochimie Clinică en_US
dc.description.abstract Obesity is not just a cosmetic consideration; it is a serious health problem. It is prodused by the combination of an excessive nutrient intake and a sedentary lifestyle. Some studies reveal that excessive body predisposes to various diseases, particularly cardiovascular diseases, diabetes mellitus type 2, cerebrovascular accidents, sleep apnea, high blood pressure (hypertension), hypercholesterolemia and osteoarthritis. The main treatment for obesity is to reduce body fat by eating fewer calories and exercising more. Obezitatea este nu doar inestetică, ci şi o problemă serioasă de sănătate. Ea este produsă prin combinaţia unei ingestii nutritive excesive şi a unui stil de viaţă sedentar. Unele studii arată că greutatea corporală excesivă predispune spre variate boli, in special boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2, accidente cerebrovasculare, apnee, hipertensiune, hipercolesterolemie şi osteoartrita. Tratamentul principal în obezitate este reducerea masei corporale prin dieta hipocalorică şi activitate fizica sustinuta. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher CEP "Medicina" en_US
dc.title Obezitatea şi principiile alimentaţiei corecte en_US
dc.title.alternative Obesity and the principles of correct nutrition en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics