|
- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- REVISTE MEDICALE NEINSTITUȚIONALE
- Revista Farmaceutică a Moldovei
- Revista Farmaceutică a Moldovei 2016
- Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/16352
Title: | Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS |
Other Titles: | Quantitative analysis of vitamins E, A and β-carotene from vegetable oils by UV-VIS spectrophotometric method |
Authors: | Uncu, Livia Potlog, Mariana Donici, Elena Podgornîi, Ana Valica, Vladimir |
Keywords: | vitamin E;vitamin A;β-carotene;UV-VIS spectrophotometry |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova |
Citation: | UNCU, Livia, POTLOG, Mariana, DONICI, Elena, et al. Analiza cantitativă a vitaminelor E, A și β-carotenului din uleiuri vegetale prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. In: Revista Farmaceutică a Moldovei. 2016, nr. 1-4, pp. 59-61. ISSN 1812-5077. |
Abstract: | Rezumat. Uleiurile extrase din plante sunt utilizate pe larg in domeniul alimentar, dar si in alte domenii precum cosmetica și industria
farmaceutică. Acestea prezintă o deosebită valoare datorita numerosilor principii activi benefici care intră în componența lor. În acest
studiu s-a analizat din punct de vedere cantitativ conținutul de vitamine E și A, precum și a β-carotenului în patru uleiuri vegetale: ulei
de măsline, ulei de cătină, ulei de germeni de grîu și ulei de semințe de struguri prin metoda spectrofotometrică UV-VIS. Conţinutul cel
mai mare de vitaminele E și A a fost găsit în uleiul de germeni de grîu, iar de β-caroten în uleiul de măsline. Abstract. In this study it was analyzed quantitatively the content of vitamins E and A, as well as β-carotene from four vegetable oils:
olive oil, seabuckthorn oil, wheat germ oil and grape seed oil by UV-VIS spectrophotometric method. The highest content of vitamins E
and A was found in the wheat germ oil, and the highest content of β-carotene in the olive oil. |
metadata.dc.relation.ispartof: | Revista Farmaceutică a Moldovei |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/16352 |
ISSN: | 1812-5077 |
Appears in Collections: | Revista Farmaceutică a Moldovei Nr. 1-4, 2016
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|