- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 1. COLECȚIA INSTITUȚIONALĂ
- ANALE ȘTIINȚIFICE USMF “NICOLAE TESTEMIȚANU”
- Anale științifice USMF “Nicolae Testemițanu”, 2009, Ediția a X-a
- Volumul 1
- Farmacognozie și botanică farmaceutică
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/1760
Title: | Proprietăţile antioxidante comparative ale fructelor de aronie Aronia melanocarpa Michx. (Elliot) şi carpomaselor obţinute in vitro |
Other Titles: | Comparative antioxidant properties of chokeberry fruits Aronia melanocarpa Michx. (Elliot) and their carpomass obtained in vitro |
Authors: | Calalb, Tatiana |
Keywords: | Aronia Melanocarpa Michx. (Elliot);Chokeberry Fruits;Carpomass |
Issue Date: | 2009 |
Publisher: | CEP Medicina |
Citation: | CALALB, Tatiana. Proprietăţile antioxidante comparative ale fructelor de aronie aronia melanocarpa michx. (elliot) şi carpomaselor obţinute in vitro . In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 10-a. Chișinău: CEP Medicina, 2009, vol. 1: Problememedico-biologice si farmaceutice, pp. 388-392 |
Abstract: | Total polyphenols and antioxidant activity of chokeberry fruits and four pigmented carpomass obtained in vitro have been evaluated for the first time by using Folin-Ciocalteau and potentiometric methods. Total polyphenol content varied from 0,368 to 0,660 mg/ml in green and violet carpomass, respectively. In the chokeberry fruits the polyphenol content varied from 0,446 mg/ml (dried at the room temperature) to 0,589 mg/ml (dried at the temperature of 60oC). The antioxidant activity of the studied samples corelated with polyphenolic content. The highest antioxidant activity showed violet carpomass, then in descendence: cream-pink > cream-white> chokeberry fruits> and green carpomass.
Pentru prima dată a fost determinat conţinutul polifenolic şi activitatea antioxidantă a fructelor de aronie şi a patru carpomase pigmentate obţinute in vitro prin metoda Folin-Ciocalteu şi potenţiometrică. Conţinutul total polifenolic variază de la 0,368 mg/ml în carpomasa verde la 0,660 mg/ml în carpomasa violetă. În fructele de aronie conţinutul polifenolic variază de la 0,446 mg/ml (uscate la temperatura camerei) la 0.589 mg/ml (uscate la temperatura de 60oC). Activitatea antioxidantă în mostrele analizate corelează cu conţinutul polifenolic. Activitatea antioxidantă maximă este caracteristică pentru carpomasa violetă, apoi în descreştere: carpomasa crem-roz >crem-alb>fructele de aronie> carpomasa verde. |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/1760 |
ISSN: | 1857-1719 |
Appears in Collections: | Farmacognozie și botanică farmaceutică
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|