- IRMS - Nicolae Testemitanu SUMPh
- 1. COLECȚIA INSTITUȚIONALĂ
- ANALE ȘTIINȚIFICE USMF “NICOLAE TESTEMIȚANU”
- Anale științifice USMF “Nicolae Testemițanu”, 2012, Ediția a XIII-a
- Volumul 4
- Chirurgie generală
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/20.500.12710/4964
Title: | Bypass-ul gastic roux-en-y distal în tratamentul pacientulului super-super obez |
Other Titles: | Distal roux-en-y gastric bypass in treatment of super-super obese patient |
Authors: | Conţu, Oleg Gladun, Nicolae Lepadatu, Corneliu Postu, Nicolae Şipitco, Natalia Gonţa, Veronica |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | CEP Medicina |
Citation: | CONŢU, Oleg, GLADUN, Nicolae et al. Bypass-ul gastic roux-en-y distal în tratamentul pacientulului super-super obez. In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 13-a. Chișinău: CEP Medicina, 2012, vol. 4: Probleme clinico-chirurgicale, pp. 44-48 |
Abstract: | Nowadays it is widely accepted that bariatric surgery is the most effective treatment for
morbid obesity. Controversies remain over individual selection of intervention depending on the
obesity grade and related comorbidities. In this paper we present a clinical case of a patient with
morbid obesity, body mass index of 62 kg/m2
, who underwent distal gastric bypass. Variants of
surgical treatment suitable for super-super obese patient are discussed in the article.
Actualmente chirurgia bariatrică este considerată ca cea mai eficientă soluție de tratament
al obezității morbide. Discutabile rămân însă criteriile de selectare a pacienților pentru diferite
tipuri de intervenții în dependență de gradul de obezitate și boli asociate. În articolul dat
prezentăm un caz clinic de obezitate morbidă cu indicele masei corporale de 62 kg/m2
, tratat prin
bypass gastric distal. La fel sunt discutate variantele de tratament chirurgical al pacientului
super-super obez. |
URI: | http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/4964 |
Appears in Collections: | Chirurgie generală
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|