Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Browsing Medicina Stomatologică 2014/ Nr. 4(33) by Title

Browsing Medicina Stomatologică 2014/ Nr. 4(33) by Title

Sort by: Order: Results:

  • Unknown author (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
  • Melnic, Svetlana (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Rezumat. Clinicienii în zilele noastre se confruntă cu diferite concepte în ceea ce priveşte numărul, locaţia, distribuţia şi înclinarea implanturilor dentare necesare pentru a oferi cerinţe funcţionale, ocluzale şi ...
  • Croitoru, Vadim; Hîţu, Dumitru (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
  • Unknown author (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Revista MEDICINA STOMATOLOGICĂ este o ediţie periodică cu profil știinţifico-didactic, în care pot fi publicate articole știinţifice de valoare fundamentală și aplicativă în domeniul stomatologiei ale autorilor din ţară ...
  • Hîţu, Dumitru (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Rezumat. Sinusul maxilar are raport anatomic de vecinătate cu dinţii de pe arcada dentară superioară. O parte importantă a patologiei sinusului maxilar este legată de afecţiunile periapicale a dinţilor şi de manevrele ...
  • Stepco, Elena; Vudu, Victoria (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Rezumat. Scopul prezentei lucrări a constituit studiul frecventei afecţiunilor cavităţii orale şi specificul acestora la copiii cu patologie endocrină. Subiectul cercetării au fost 371 de copii: 181 de fete (48,8%) şi ...
  • Mostovei, Sofia; Solomon, Oleg (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Rezumat. Malocluzia clasa I după Angle este o patologie polietiologică cu manifestări clinice variate, aceasta este important de luat în considerare în planificarea tratamentului acestor pacienţi şi este necesar de a ...
  • Untila, Eduard (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Rezumat. Caria dentară este unul din cele mai răspîndite procese patologice ale organismului uman şi reprezintă un proces cronic destructiv al ţesuturilor dure dentare care evoluează prin fenomene inflamatorii atipice ...
  • Burlacu, Valeriu; Cartaleanu, Angela; Golovin, Boris; Costru, Tudor; Chiriac, Oleg; Burlacu, Victor (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Rezumat. Unul din cele mai mari progrese în stomatologia modernă a fost atins în endodonţie, care manifestă simptomul de bază — doloritatea. O organizare corectă a urgenţelor stomatologice în bolile pulpei şi ţesutului ...
  • Постолаки, Александр (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Резюме. Подробное изучение особенностей анатомо–гистологического строения тканей и органов зубочелюстной системы, позволили рассмотреть основные принципы бионики (биомиметики) как научного направления в стоматологии.
  • Боян, Аркадий Максимович (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Резюме. При обследовании 1618 больных с МСД ВНЧС выявлены разнообразные причины, предположительно приведшие к развитию заболевания, а у 279 больных (17,24%) не удалось выявить причины возникновения. Исследование показало ...
  • Постолаки, Александр (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2014)
    Резюме. В статье представлены основные исторические этапы развития и формирования эстетики как науки и ее значение в современной стоматологии.

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account