Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Alimentaţia, ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide

Show simple item record

dc.contributor.author Samohvalov, Elena
dc.date.accessioned 2019-06-25T07:12:03Z
dc.date.available 2019-06-25T07:12:03Z
dc.date.issued 2009
dc.identifier.citation SAMOHVALOV, Elena. Alimentaţia,ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide. In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 10-a. Chișinău: CEP Medicina, 2009, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică și management, pp. 100-103 en_US
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/3597
dc.description Catedra Igiena si Epidemiologie USMF „N. Testemitanu” en_US
dc.description.abstract We have studied 364 pregnant women. These women were divided in two groups (182 women with constipation in pregnancy and 182 without constipation). The diagnosis of constipation was established depending on the Criteria from the Rome III. In the result of investigation we have determined the role of alimentation, as one of the risk factors in the development of constipation in pregnancy. Lotul de studiu a fost prezentat de 364 gestante. Femeile au fost divizate în doua grupe (182 de femei cu constipat ii în sarcina s i 182 fa ra constipat ii). Diagnosticul de constipat ii a fost stabilit pe baza Criteriilor de la Roma III. În rezultatul studiului noi am stabilit rolul alimentat iei ca factor de risc pentru dezvoltarea constipat iilor la gravide. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher CEP Medicina en_US
dc.title Alimentaţia, ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics