dc.contributor.author |
Samohvalov, Elena |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-25T07:12:03Z |
|
dc.date.available |
2019-06-25T07:12:03Z |
|
dc.date.issued |
2009 |
|
dc.identifier.citation |
SAMOHVALOV, Elena. Alimentaţia,ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide. In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 10-a. Chișinău: CEP Medicina, 2009, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică și management, pp. 100-103 |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/3597 |
|
dc.description |
Catedra Igiena si Epidemiologie USMF „N. Testemitanu” |
en_US |
dc.description.abstract |
We have studied 364 pregnant women. These women were divided in two groups (182 women with constipation in pregnancy and 182 without constipation). The diagnosis of constipation was established depending on the Criteria from the Rome III. In the result of investigation we have determined the role of alimentation, as one of the risk factors in the development of constipation in pregnancy.
Lotul de studiu a fost prezentat de 364 gestante. Femeile au fost divizate în doua grupe (182 de femei cu constipat ii în sarcina s i 182 fa ra constipat ii). Diagnosticul de constipat ii a fost stabilit pe baza Criteriilor de la Roma III. În rezultatul studiului noi am stabilit rolul alimentat iei ca factor de risc pentru dezvoltarea constipat iilor la gravide. |
en_US |
dc.language.iso |
ro |
en_US |
dc.publisher |
CEP Medicina |
en_US |
dc.title |
Alimentaţia, ca factor de risc pentru dezvoltarea constipaţiilor la gravide |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |