| dc.contributor.author | Verejan, Svetlana | |
| dc.date.accessioned | 2019-06-25T15:26:55Z | |
| dc.date.available | 2019-06-25T15:26:55Z | |
| dc.date.issued | 2011 | |
| dc.identifier.citation | VEREJAN, Svetlana. Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile Amanita phalloides. In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 12-a. Chișinău: CEP Medicina, 2011, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică şi management, pp. 152-156 | en_US |
| dc.identifier.uri | https://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/4396 | |
| dc.description | Catedra de Igienă | en_US |
| dc.description.abstract | Amanita phalloides is considered one of the most toxic mushrooms in the world. Knowledge about them are essential for the following reasons: the high rate of mortality, variety in appearance which often causes confusion with other edible species and relatively long incubation period with the concomitant production of potentially irreversible damage. It is presented the bibliographic analysis about the role of Amanita phalloides in food poisoning. Amanita phalloides este considerată una din cele mai toxice ciuperci din lume. Cunoaşterea ei este esenţială din următoarele considerente: rata înaltă a mortalităţii, diversitate în aspectul exterior ceea ce frecvent determină confuzia cu alte specii comestibile şi perioada de incubaţie relativ îndelungată cu producerea concomitentă a leziunilor potenţial ireversibile. Este prezentată o analiză bibliografică despre rolul Amanita phalloides în intoxicaţiile alimentare. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | CEP Medicina | en_US |
| dc.title | Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile Amanita phalloides | en_US |
| dc.title.alternative | Food poisoning with Amanita phalloides | en_US |
| dc.type | Article | en_US |