Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile Amanita phalloides

Show simple item record

dc.contributor.author Verejan, Svetlana
dc.date.accessioned 2019-06-25T15:26:55Z
dc.date.available 2019-06-25T15:26:55Z
dc.date.issued 2011
dc.identifier.citation VEREJAN, Svetlana. Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile Amanita phalloides. In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 12-a. Chișinău: CEP Medicina, 2011, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică şi management, pp. 152-156 en_US
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/4396
dc.description Catedra de Igienă en_US
dc.description.abstract Amanita phalloides is considered one of the most toxic mushrooms in the world. Knowledge about them are essential for the following reasons: the high rate of mortality, variety in appearance which often causes confusion with other edible species and relatively long incubation period with the concomitant production of potentially irreversible damage. It is presented the bibliographic analysis about the role of Amanita phalloides in food poisoning. Amanita phalloides este considerată una din cele mai toxice ciuperci din lume. Cunoaşterea ei este esenţială din următoarele considerente: rata înaltă a mortalităţii, diversitate în aspectul exterior ceea ce frecvent determină confuzia cu alte specii comestibile şi perioada de incubaţie relativ îndelungată cu producerea concomitentă a leziunilor potenţial ireversibile. Este prezentată o analiză bibliografică despre rolul Amanita phalloides în intoxicaţiile alimentare. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher CEP Medicina en_US
dc.title Intoxicaţiile alimentare cu ciupercile Amanita phalloides en_US
dc.title.alternative Food poisoning with Amanita phalloides en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics