dc.contributor.author |
Guragata, Ana |
|
dc.contributor.author |
Jivalcovschi, Ala |
|
dc.contributor.author |
Macaleţ, Tatiana |
|
dc.contributor.author |
Martalog, Petru |
|
dc.contributor.author |
Cenuşa, Florin |
|
dc.date.accessioned |
2019-06-26T00:36:41Z |
|
dc.date.available |
2019-06-26T00:36:41Z |
|
dc.date.issued |
2012 |
|
dc.identifier.citation |
GURAGATA, Ana, JIVALCOVSCHI, Ala et al. Particularităţile clinico-evolutive ale celiachiei la copii de vărstă fragedă. In: Anale Ştiințifice ale USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 13-a. Chișinău: CEP Medicina, 2012, vol. 5: Probleme actuale ale sanatatii mamei si copilului, pp. 295-299 |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/5107 |
|
dc.description |
Departamentul Pediatrie USMF „Nicolae Testemiţanu”
Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Em.Coţaga” |
en_US |
dc.description.abstract |
The work represents a retrospective study of a group of 28 children with celiac disease.
Delayed diagnosis of celiac disease at the age of three was observed in 1% of patients.
Nutritional peculiarities, such as intake of gluten-containing food wheat, cereals porridge were
detected. Gluten-free diet in treatment of infants with celiac disease increased then weight within
two weeks.
Lucrarea prezintă un studiu retrospectiv a unui lot de 28 copii cu boala celiacă.
Diagnosticul tardiv către vârsta de trei ani a fost confirmat la 1% din cazuri. Erorile alimentare
cu introducerea produselor cu conţinut înalt de gluten: paste făinoase, terciuri din cereale, au fost
detectate. Dieta agliadinică a sporit creşterea ponderală a copiilor cu boala celiacă în două
săptămâni. |
en_US |
dc.language.iso |
ro |
en_US |
dc.publisher |
CEP Medicina |
en_US |
dc.title |
Particularităţile clinico-evolutive ale celiachiei la copii de vărstă fragedă |
en_US |
dc.title.alternative |
Clinical and evolutional peculiarities of the celiac disease in early childhood |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |