Abstract:
In the past decade, a growing body of research functionally links the intestinal microbiota
with the development of steatosis and with the progression to NASH. The composition of the
microbiota directly influences calorie extraction, body fat composition, and body weight.
Microbiota dysbiosis can promote NASH both by decreasing choline levels and increasing toxic
methylamines. Bile acids may be further crucial factors linking gut microbiome composition,
dysmetabolism and liver damage in NAFLD. Intestinal microflora produces a number of
potentially hepatotoxic compounds such as ethanol, phenols, ammonia, which generate of
reactive oxygen species and consequently liver inflammation.
În ultimul deceniu, un număr mare de cercetări leagă funcţional microbiota intestinală cu
dezvoltarea steatozei şi cu progresia steatohepatitei nonalcoolice. Compoziţia microbiotei
influenţează direct extragerea de calorii, compozitia tesutului adipos din organism şi greutatea
corporala. Disbioza microbiotei poate promova steatohepatita nonalcoolică atât prin scăderea nivelului de colină, cât şi prin creşterea nivelului metilaminei toxice. Acizii biliari pot fi în
continuare factori cruciali care leagă compoziţia microbiome intestine, dysmetabolism şi leziuni
hepatice în boala fictatului gras nonalcoolic. Microflora intestinală produce un număr de
compuşi cu potenţial hepatotoxic, cum ar fi etanolul, fenoli, amoniac, care generează specii de
oxigen reactiv şi în consecinţă inflamaţia hepatică.