| dc.contributor.author | Tcaci, Eudochia | |
| dc.date.accessioned | 2019-06-26T15:10:45Z | |
| dc.date.available | 2019-06-26T15:10:45Z | |
| dc.date.issued | 2013 | |
| dc.identifier.citation | TCACI, Eudochia. Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. Perspective și oportunităţi. In: Anale Științifice ale IP USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 14-a. Chișinău: CEP Medicina, 2013, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică şi management, pp. 264-267. | en_US |
| dc.identifier.uri | https://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/6311 | |
| dc.description | Școala de Management în Sănătate Publică, USMF „Nicolae Testemiţanu” | en_US |
| dc.description.abstract | The ensuring of the appropriate safety level of foodstuffs depends, to a greater extent, on the level of specific hygiene knowledge of the employees. The training of the employees involved in the food trade is provided by the Centers of Public Health. The assessment of the level of hygienic knowledge, specific to this profession have shown high percentage, being in the range of 57,2 to 57,5, before and after the training respectively. It has been demonstrated a low level of knowledge of the health risks of the studied group. In the outlook the training programs could be expanded by including measures of health education and promotion of healthy lifestyles. Asigurarea nivelului adecvat de siguranță a produselor alimentare depind în mare măsură de nivelul de cunoștințe igienice specifice al angajaților. Instruirea angajaților din ramura comerțului cu produse alimentare este asigurată de către Centrele de Sănătate Publică. Evaluarea nivelului de cunoștințe igienice specifice profesiei a demonstrat ponderea înaltă a persoanelor cu cunoștințe suficiente constituind 57,2 și 57,5% până la instruirea igienică și după instruirea igienică corespunzător. S-a demonstrat un nivel insuficient de cunoștințe în domeniului riscurilor pentru sănătate la grupul studiat. În perspectivă, programele de instruire igienică ar putea fi extinse prin includerea măsurilor de educație pentru sănătate și promovarea modului sănătos de viață. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | CEP "Medicina" | en_US |
| dc.subject.mesh | Food Services - standards | en_US |
| dc.subject.mesh | Foodborne Diseases - prevention and control | en_US |
| dc.subject.mesh | Hygiene - education | en_US |
| dc.subject.mesh | Food Contamination - prevention and control | en_US |
| dc.title | Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. Perspective și oportunităţi | en_US |
| dc.title.alternative | The hygienic training of employees involved in the food trade. perspectives and opportunities | en_US |
| dc.type | Article | en_US |