Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. Perspective și oportunităţi

Show simple item record

dc.contributor.author Tcaci, Eudochia
dc.date.accessioned 2019-06-26T15:10:45Z
dc.date.available 2019-06-26T15:10:45Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation TCACI, Eudochia. Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. Perspective și oportunităţi. In: Anale Științifice ale IP USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 14-a. Chișinău: CEP Medicina, 2013, vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică şi management, pp. 264-267. en_US
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/6311
dc.description Școala de Management în Sănătate Publică, USMF „Nicolae Testemiţanu” en_US
dc.description.abstract The ensuring of the appropriate safety level of foodstuffs depends, to a greater extent, on the level of specific hygiene knowledge of the employees. The training of the employees involved in the food trade is provided by the Centers of Public Health. The assessment of the level of hygienic knowledge, specific to this profession have shown high percentage, being in the range of 57,2 to 57,5, before and after the training respectively. It has been demonstrated a low level of knowledge of the health risks of the studied group. In the outlook the training programs could be expanded by including measures of health education and promotion of healthy lifestyles. Asigurarea nivelului adecvat de siguranță a produselor alimentare depind în mare măsură de nivelul de cunoștințe igienice specifice al angajaților. Instruirea angajaților din ramura comerțului cu produse alimentare este asigurată de către Centrele de Sănătate Publică. Evaluarea nivelului de cunoștințe igienice specifice profesiei a demonstrat ponderea înaltă a persoanelor cu cunoștințe suficiente constituind 57,2 și 57,5% până la instruirea igienică și după instruirea igienică corespunzător. S-a demonstrat un nivel insuficient de cunoștințe în domeniului riscurilor pentru sănătate la grupul studiat. În perspectivă, programele de instruire igienică ar putea fi extinse prin includerea măsurilor de educație pentru sănătate și promovarea modului sănătos de viață. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher CEP "Medicina" en_US
dc.subject.mesh Food Services - standards en_US
dc.subject.mesh Foodborne Diseases - prevention and control en_US
dc.subject.mesh Hygiene - education en_US
dc.subject.mesh Food Contamination - prevention and control en_US
dc.title Instruirea igienică a angjaţilor din ramura comerţului cu poduse alimentare. Perspective și oportunităţi en_US
dc.title.alternative The hygienic training of employees involved in the food trade. perspectives and opportunities en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics