Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Particularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărnii

Show simple item record

dc.contributor.author Pînzaru, Iurie
dc.date.accessioned 2020-05-11T19:20:47Z
dc.date.available 2020-05-11T19:20:47Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation PÎNZARU, Iurie. Particularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărnii. In: Arta Medica. 2018, nr. 2(67), p. 22. ISSN 1810-1852. en_US
dc.identifier.issn 1810-1852
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/9405
dc.identifier.uri https://artamedica.md/old_issues/ArtaMedica_67.pdf
dc.description Centrul Național de Sănătate Publică, Republica Moldova, Conferința Științifică „Centrul Medical «Galaxia» la 20 de ani” en_US
dc.description.abstract Riscurile profesionale în raport cu starea de sănătate a angajaților întreprinderilor de procesare a cărnii (ÎPC) întotdeauna au fost subestimate, accentul de bază punându-se pe riscurile din industrie. Printre factorii de risc ai angajaților la ÎPC se enumeră și parazitozele, care pot fi achiziționate pe parcursul lanțului tehnologic al procesării materiei prime. Acest fenomen poate avea și o consecință inversă: când starea sănătății angajatului prezintă pericol epidemiologic pentru mediul ocupațional, inclusiv produsul finit. en_US
dc.description.abstract Occupational health risks of employees of meat processing enterprises (MPE) have always been underestimated, with the main focus being on industry risks. Among the risk factors of MPE employees are also listed parasitoses that can be acquired through the raw material processing technology chain. This phenomenon may also have a reversed effect: when the employee's state of health presents an epidemiological hazard to the occupational environment, including the finished product.
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Asociaţia chirurgilor “Nicolae Anestiadi” din Republica Moldova en_US
dc.subject.ddc 619:616.995.12:331.451 en_US
dc.subject.mesh Morbidity en_US
dc.subject.mesh Meat--parasitology en_US
dc.subject.mesh Meat-Packing Industry en_US
dc.subject.mesh Occupational Diseases--etiology en_US
dc.subject.mesh Enterobiasis--transmission en_US
dc.subject.mesh Giardiasis--transmission en_US
dc.title Particularitățile morbidității parazitare la angajații întreprinderilor de procesare a cărnii en_US
dc.title.alternative Particularities of parasitic morbidity in employees of meat processing enterprises en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics