Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Evaluarea corectitudinii alimentației la studenți și influența sa asupra sănătății creierului

Show simple item record

dc.contributor.author Sorocean, Ecaterina
dc.date.accessioned 2025-10-09T12:11:15Z
dc.date.available 2025-10-09T12:11:15Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation SOROCEAN, Ecaterina. Evaluarea corectitudinii alimentației la studenți și influența sa asupra sănătății creierului. In: Conferință Științifică Națională „Perspective bioetice privind sănătatea creierului în condiții specifice de habitat” (Chișinău, 17 iunie 2025). Culegere de materiale științifice Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie Nicolae Testemiţanu, Catedra de filosofie şi bioetică, Laboratorul de sănătate a creierului şi bioetica [et al.]; coordonator: Vitalie Ojovanu. Chişinău, 2025, pp. 64-66. ISBN 978-5-85748-227-8. en_US
dc.identifier.isbn 978-5-85748-227-8
dc.identifier.uri https://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/31241
dc.description.abstract Food is one of the most important factors in the external environment that influences brain health and one of the most important aspects of the body. It has the particularity of acting continuously and slowly on humans, influencing their physical and mental development and work capacity. For students of higher educational institutions, the issues of quality and structure of food rations are very relevant. Young students are the most vulnerable social group, therefore, monitoring the proper nutrition of a student is an urgent problem and requires serious studies. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Instituţia Publică Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova en_US
dc.relation.ispartof Conferință Științifică Națională „Perspective bioetice privind sănătatea creierului în condiții specifice de habitat”, Chișinău, 17 iunie 2025 en_US
dc.title Evaluarea corectitudinii alimentației la studenți și influența sa asupra sănătății creierului en_US
dc.title.alternative Evaluation of the correctness of nutrition in students and its influence on brain health en_US
dc.type Other en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics