Browsing Medicina Stomatologică 2008/ Nr. 3(8) by Title

Sort by: Order: Results:

  • Burlacu, Valeriu; Cartaleanu, Angela; Ursu, Elvira; Eni, Ana; Cuşnir, Anatol; Ojovan, Ala; Zagnat, Vasile; Curteanu, Luiza; Grosu, Elena (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat BioR‑terapia realizată la 153 pacienţi cu gingivită (110) şi parodontită (43) a manifestat efecte imunomodulante şi de regenerare locale şi generale.
  • Siminiuc, Victor (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2022)
    Rezumat Pe un lot de 43 pacienţi cu edentaţii parţiale, subtotale şi totale cu pregătire preprotetică a fost studiată ocluzia funcţională în dinamică. Pe parcursul studiului se demonstrează că presiunea (încărcarea) pe ...
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În dependenţă de gradul de efecţiune sunt cunoscute 5 nivele de fluoroză. Una dintre ele este că dinţii din arcada inferioară sunt mai rar afectaţi de procesul eroziv şi distructiv al fluorozei.
  • Eni, Ana; Chiriac, Oleg; Vlas, Ştefan (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat S‑a efectuat anchetarea a 250 medici stomatologi din diferite localităţi ale R. Moldova şi consultaţia a 150 pacienţi mucoparodontopaţi cu scopul de a determina locul şi atitudinea medicilor şi pacienţilor faţă ...
  • Gnatiuc, P. Ia.; Gnatiuc, E. V.; Năstase, C. I. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Este stabilit faptul că concentraţia de fluor în diferite organe ale organismului uman nu este aceeaşi la fel se menţionează diferenţa sa şi la nivelul diferite straturi de smalţ deoarece în perioada de erupere, ...
  • Silvia, Railean (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În ultimul timp a fost depistat un număr dramatic de mare a cazurilor de plagiocefalee. În materialul ce urmează este prezentată sinteza a 20 cazuri de deformaţii a scheletului craniofacial la copii trataţi în ...
  • Ojovan, Ala (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat: O condiţie a reuşitei actului medical în stomatologie, protecţiei personalului medical şi a pacienţilor reprezintă menţinerea impecabilă a suprafeţelor de lucru. Acest subiect se actualizează accentuat datorită ...
  • Calmaţui, Valeriu (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Lucrarea a urmat scopul testării eficienţei utilizării preparatului Desi Spray în tratamentul hipersensibilităţii dinţilor şi afecţiunilor paradonţiului la 126 pacienţi care au fost trataţi timp de 12 luni. ...
  • Chiriţa, Daniela (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Au fost selectaţi 15 pacienţi cu vîrsta între 37-80 de ani fără acuze caracteristice pentru galvanoză. Valoarea microcurenţilor nu este direct dependentă de numărul unităţilor protetice metalice.
  • Granciuc, Gheorghe (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Studiul a fost efectuat pe 54 şobolani albi, fiind împărţiţi în 14 grupe li s‑a administrat compuşii DE Zn şi Vo. Analizele biochimice şi atatistice au permis clasificarea nivelului de activitate a regenerării ...
  • Постолаки, И.; Постолаки, А. (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Probleme de morfogeneză şi însuşiri biometrice a elementelor de structură în natură şi dinţii umani S‑a efectuat biometria a 12 dinţi şi studiul structurii smalţului pe şlifuri confecţionate din aceşti dinţi. ...
  • Unknown author (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Revista MEDICINA STOMATOLOGICĂ este o ediţie periodică cu profil știinţifico-didactic, în care pot fi publicate articole știinţifice de valoare fundamentală și aplicativă în domeniul stomatologiei ale autorilor din ţară ...
  • Calmaţui, Valeriu (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Preparatul „Levobior“ cu acţiune antimicrobiană, citoprotectorie şi imunomodulatorie poate fi recomandat în tratamentul complex al formelor de periodontită apicală cronică şi cronică în stare de exacerbare.
  • Calin, Olga; Ichim, Seghei; Musteaţă, Arcadie (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Sistemul Universal ORMOCER - Admira a fost aplicat la 3874 de dinţi: carie dentară 3583 şi distrofii dentare 291 de dinţi.
  • Pancenco, Anatolie (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat: În lucrare se descrie unele rezultate a studiului ce ţine de structura adresabilităţii pacienţilor ce au solicitat unităţile medicale stomatologice private. Scopul cercetării efectuate este de a elucida unele ...
  • Ichim, Lucian; Ghiorghe, Angela; Nunchievici, Iulia; Lăcătuşu, Ştefan (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Teoria infecţiei focale a fost o sursă de frustrare şi inspiraţie de‑a lungul timpului, atât în practica dentară cat şi în cercetare. Infecţia focală a fost implicată în diseminarea patogenilor în întreg organismul. ...
  • Stepco, Elena; Lupan, Ion (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat Tratamentul fluorozei dentare este determinat de forma ei. Tratamentul general a inclus vitaminele antioxidante A,E,C şi gluconatul de calciu cu vita‑ mina D3. Trtamentul local în forma chestionabilă s‑a limitat ...
  • Nicolau, Gheorghe; Barbuţ, Mihail; Bodrug, Valentina; Marina, Iurie; Guţuţui, Daniel; Enache, Mihai (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În stomatologia practică se întrebuinţează materiale pentru regenerarea tisulară ghidată în componenţa cărora intră, colagen, hidroxiapatită, tri‑ calciu fosfat ş.a. În 18 cazuri de implantare dentară am utilizat ...
  • Grigoriev, Vladimir Mihai (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    Rezumat În timpul preparării ţesuturilor dure cu freze diamantinate de mărime mare a cristalelor, se formează microcrăpături, care pot duce la complicaţii postoperatorice. Cu ajutorul preparării finisante, noi micşorăm numărul ...
  • Munteanu, Ion (Asociaţia Stomatologilor din Republica Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu“, 2008)
    ezumat Şaizeci şi şapte persoane cu diverse forme de cardiopatii ce foloseau per‑ manent sau periodic anticoagulante au suportat 67 intervenţii stomatologi‑ ce, 8 din ele fiind urmate de complicaţii. În concluzie, ...

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account