Abstract:
This work is dedicated to analysis of morbidity with temporary disability of employees in
the meat processing industry that in the years 2007-2009 is characterized by conflicting values.
In morbidity structure is prevailing respiratory system, circulatory and digestive system. The
characteristic aspects of morbidity are caused by unfavorable risk factors of occupational
environment: microclimatic parameters, inadequate lighting, noise pollution etc.
Key-words: morbidity, occupational environment, risk factors, employees.
Lucrarea dată este dedicată analizei morbidităţii cu incapacitate temporară de muncă a
angajaţilor din industria de procesare a cărnii care se caracterizează în anii 2007-2009 prin valori
contradictorii. În structura morbidităţii predomină bolile sistemelor respirator, circulator şi
digestiv. Aspectele caracteristice ale morbidităţii se datorează factorilor de risc nefavorabili ai
mediului ocupaţional: parametrilor microclimatici, iluminatului insuficient, poluării sonore etc.
Cuvinte cheie: morbiditate, mediu ocupaţional, factori de risc, angajati.