Institutional Repository in Medical Sciences
(IRMS – Nicolae Testemițanu SUMPh)

Aspecte ale morbidităţii cu incapacitate temporară de muncă a angajaţilor întreprinderii de procesare a cărnii SA „Carmez”

Show simple item record

dc.contributor.author Pînzaru, Iurie
dc.date.accessioned 2019-06-25T20:44:54Z
dc.date.available 2019-06-25T20:44:54Z
dc.date.issued 2012
dc.identifier.citation PÎNZARU, Iurie. Aspecte ale morbidităţii cu incapacitate temporară de muncă a angajaţilor întreprinderii de procesare a cărnii SA „Carmez”. In: Anale Ştiințifice ale IP USMF “Nicolae Testemiţanu”. Ed. a 13-a. Chișinău: CEP Medicina, 2012, Vol. 2: Probleme actuale de sănătate publică şi management, pp. 117-122. en_US
dc.identifier.uri http://repository.usmf.md/handle/20.500.12710/4770
dc.description Şcoala de Management în Sănătate Publică en_US
dc.description.abstract This work is dedicated to analysis of morbidity with temporary disability of employees in the meat processing industry that in the years 2007-2009 is characterized by conflicting values. In morbidity structure is prevailing respiratory system, circulatory and digestive system. The characteristic aspects of morbidity are caused by unfavorable risk factors of occupational environment: microclimatic parameters, inadequate lighting, noise pollution etc. Key-words: morbidity, occupational environment, risk factors, employees. Lucrarea dată este dedicată analizei morbidităţii cu incapacitate temporară de muncă a angajaţilor din industria de procesare a cărnii care se caracterizează în anii 2007-2009 prin valori contradictorii. În structura morbidităţii predomină bolile sistemelor respirator, circulator şi digestiv. Aspectele caracteristice ale morbidităţii se datorează factorilor de risc nefavorabili ai mediului ocupaţional: parametrilor microclimatici, iluminatului insuficient, poluării sonore etc. Cuvinte cheie: morbiditate, mediu ocupaţional, factori de risc, angajati. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher CEP "Medicina" en_US
dc.subject morbidity en_US
dc.subject occupational environment en_US
dc.subject Risk Factors en_US
dc.subject employees en_US
dc.title Aspecte ale morbidităţii cu incapacitate temporară de muncă a angajaţilor întreprinderii de procesare a cărnii SA „Carmez” en_US
dc.title.alternative The matters of morbidity with temporary disability of employees in the meat processing industry JC „Carmez” en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account

Statistics